Mødrene og et godt familieliv er en af de afgørende faktorer, hvis man skal undgå, at børn og unge radikaliseres eller i værste fald ender som voldelige ekstremister.
Sådan lyder det fra landsorganisationen Bydelsmødre, der med samtaler og arrangementer rækker ud efter isolerede kvinder i belastede boligområder.
- For os handler det meget om at styrke mødrene og give dem den viden og det netværk, de har brug for, så de kan blive stærke mødre og på den måde hjælpe deres børn bedst muligt, siger chefkonsulent i organisationen Bydelsmødre, Mai-Britt Hougaard Jeppesen.
Med det budskab lægger hun sig på linje med en ny rapport fra Trygfonden og analysevirksomheden Certa. Den konkluderer, at de nære relationer i lokalmiljøet er afgørende, hvis man skal undgå, at unge radikaliseres eller i værste fald ender som voldelige ekstremister.
- Når man er meget isoleret, skaber det en usikkerhed, der gør, at det bliver svært at bakke sit barn op i forhold til, hvordan man er barn i Danmark. Og så kan man blive bekymret for, om de børn bliver ofre for nogle af de radikaliserede grupper, siger Mai-Britt Hougaard Jeppesen.
Der er knap 40 grupper af bydelsmødre fordelt i hele Danmark. De taler 54 forskellige sprog og repræsenterer 41 nationaliteter.