Siden regeringen fortalte, at de har i sinde at flytte statslige arbejdspladser fra København og til resten af landet, er der dumpet en lind strøm af breve fra kommunerne ind i postkassen hos Erhvervs- og Vækstministeret.
Borgmestre og byråd vil gøre opmærksom på, at netop deres kommuner ville være det rigtige sted at flytte arbejdspladserne hen.
En af de mest ombejlede styrelser er Energistyrelsen og de knap 400 stillinger, der hører til.
Det viser en aktindsigt i kommunernes henvendelser til Erhvervs- og Vækstministeriet.
Blandt andet Lolland Kommune ønsker sig at få fingre i Energistyrelsen.
- Energistyrelsen vil ligge rigtig godt på Lolland, fordi Lolland Kommune har fokuseret på grøn energi i årevis. Vi producerer tre til fire gange mere grøn energi på Lolland, end vi selv kan bruge, siger Holger Schou Rasmussen (A), borgmester på Lolland.
Grøn og sort energi-erfaring
Men Lolland-borgmesteren får kamp til stregen: Også Horsens, Odense, Fredericia og Lemvig vil have Energistyrelsen eller dele af den til byen.
Odense bryster sig blandt andet af at have landets mest udbyggede fjernvarmenet, og at de derfor vil være et godt hjem for Energistyrelsen.
- Vi er i det hele taget meget optagede af bæredygtig energi, fordi vi har blandt andet gartnerierne, der bruger rigtig meget energi, siger Steen Møller, rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune.
Odense Kommune fremhæver også, at byen er centralt placeret - lige midt i Danmark. Byen har også lagt billet ind på en hel række andre styrelser, heriblandt Kulturstyrelsen.
Jacob Bjerregaard, der er borgmester i Fredericia, siger, at hans by er attraktiv, fordi der allerede bor en række energifirmaer.
- Vi har en klynge af virksomheder, der sikrer Danmarks energiforsyning, siger han.
Regeringens ønske om at flytte arbejdspladser ud, udspringer af et ønske om at skabe mere vækst andre steder end i hovedstaden.
Det rejser spørgsmålet:
- Hvis det allerede går godt - hvad skal I så med flere arbejdspladser?
- Energistyrelsen kan jo ikke ligge hvor som helst. Fredericia ville være det oplagte sted, fordi vi har den arbejdskraft og den specialiserede viden, der skal bruges, siger Jacob Bjerregaard.
Hvem er bedst?
Selvom kommunerne konkurrerer om at tiltrække de attraktive arbejdspladser, så vil de færreste kommuner forklare præcis hvordan, de kan gøre det bedre end andre.
- Jeg skal ikke kloge mig på Horsens Kommunes fordele og ulemper. Der er jeg fuldt ud tryg ved, at vi har en statsminister og nogle ministre, der laver afregningen af, siger Jane Jegind, der er rådmand for by- og kultur i Odense.
Det vil de heller ikke på Lolland.
- Jeg ved ikke om vi er specielt meget anderledes end mange andre steder i landet, men jeg håber meget, at vi får energistyrelsen til Lolland, siger
Men i Fredericia er borgmesteren lidt mere åbenmundet om at hans by ville være bedst.
- Nogle af de steder du nævner – der ville jeg ikke umiddelbart synes, at det var mest oplagt (at placere Energistyrelsen red.). Men jeg skal ikke tale andre ned – jeg skal fremhæve Fredericias fortræffeligheder, siger Jacob Bjerregaard