Statsanklageren for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) vil i den nærmeste fremtid tage stilling til, om der skal rejses tiltale mod Britta Nielsen.
Det fortæller politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK, også kaldet bagmandspolitiet.
Den 64-årige kontorfuldmægtig er indtil videre blot sigtet for groft databedrageri. Anklagemyndigheden rejser først tiltale, når det vurderes, at der er beviser nok til at få hende dømt.
- Når vi er klar med den samlede bevisførelse, træffer vi en afgørelse. Det kan vi gøre inden for den nærmeste fremtid, siger Thomas Anderskov Riis.
Hvad er databedrageri?
- •
Ved databedrageri menes, at en person har skaffet sig selv eller andre uberettiget vinding ved at ændre, tilføje eller slette oplysninger eller programmer til elektronisk databehandling eller ved at påvirke resultatet af databehandlingen.
- •
Strafferammen er under skærpede omstændigheder op til otte års fængsel.
To undersøgelser vil indgå
SØIK har modtaget de to undersøgelser, som Børne- og Socialministeriet i dag har offentliggjort om svindlen på socialområdet, som nu vurderes at løbe op i mindst 121 millioner kroner.
Undersøgelserne vil nu blive sammenholdt med blandt andet vidneafhøringer og det øvrige bevismateriale, der er indsamlet i sagen.
Thomas Anderskov Riis betegner undersøgelserne som et vigtigt indspark i efterforskningen af sagen.
- For det er kun dem, som har adgang til og viden om, hvordan det rent praktisk er foregået i Socialstyrelsen, der kan give os det indblik.
For tidligt at sige noget om sigtelse
Med undersøgelserne stiger det beløb, Britta Nielsen er mistænkt for at have svindlet for, ligesom svindelperioden udvides med ni år.
Politiinspektøren kan endnu ikke oplyse, hvorvidt sigtelsen også vil ændre sig.
- Det er for tidligt for mig at sige noget om i dag, for vi har kun lige fået materialet udleveret, som vi nu skal have lejlighed til at se nærmere på.
Dele af undersøgelserne er endnu tilbageholdt for offentligheden. Det er noget, som SØIK har bedt Børne- og Socialministeriet om at gøre, så oplysningerne først vil blive fremlagt i en eventuel retssag.
- Jeg er glad for at det er lykkedes at holde det skjult, så vi kan have en god, solid og professionel proces, siger Thomas Anderskov Riis.