Advokat for bande er optimist ved udsigt til bandeforbud

Loyal to Familia bliver forskelsbehandlet fremfor andre grupperinger mener Michael Juul Eriksen.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen repræsenterer grupperingen Loyal to Familie i en kommende forbudssag. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Tidligere på dagen torsdag fik forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen en forespørgsel fra Nørrebro-grupperingen Loyal to Familia (LTF).

- Jeg er blevet spurgt af LTF, om jeg vil føre den sag, som Rigsadvokaten er blevet bedt om at forberede mod dem og det har jeg sagt ja til, siger Michael Juul Eriksen.

Sag klar i 2018

Torsdag meddelte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at han har bedt Rigsadvokaten forberede en sag, der skal forbyde LTF-grupperingen. Efter indledende efterforskning og forberedelse forventes sagen af være klar i første halvår 2018. Det vil udløse et straks-forbud, der efterfølgende kan blive stadfæstet eller annulleret i en retssag.

Ifølge forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen bliver LTF i dette tilfælde atter udsat for ‘forskelsbehandling’. En behandling der ifølge advokaten tog sin begyndelse i landets fængsler for år tilbage.

- Der er masser af andre grupperinger der har masser af andre sager kørende - og som også har haft det i de seneste år, siger Michael Juul Eriksen.

Pres påvirker systemet

Hans klient er udsat for en politisk bevågenhed, der forplanter sig fra Christiansborg samt justitsministerens kontor og videre ud i samfundet, mener han.

- En stor politisk interesse medfører et stort behov for, at man mange steder i systemet har behov for at have sin ryg fri - så man ikke ender i politikernes søgelys som dem, der ikke ønsker det som politikerne gerne vil, konstaterer Michael Juul Eriksen.

Myndighed får problemer

LTF-advokaten fortæller, at han er ‘fortrøstningsfuld’ på sin klients vegne. Endnu foreligger der ikke et eneste dokument i sagen. Men bedømt på tidligere domstolsafgørelser forudser han vanskeligheder for anklagemyndigheden.

- Der kan være problemstillinger ved at sige, der er tale om en forening i grundlovens forstand. Der er afgørelser fra landsretten og så videre på, at man ikke engang har betegnet Hells Angels som en forening, da de skulle have nogle penge tilbage. Der var de pludselig ikke en forening, selv om de er ret formaliserede med klubhuse, vedtægter og så videre, siger Michael Juul Eriksen.