(Foto: © Andreas Bro, DR)

8 unge talenter jagter den store drøm: 'Derfor er vi Danmarks næste store stjerner'

1706 kunstnere tilmeldte sig KarriereKanonen. Nu er de otte finalister fundet.

Der var en kø af mennesker langs spillestedet Radar i Aarhus i weekenden, da Spot Festival løb af stablen.

For det var om at få sig en plads, da årets 12 udvalgte deltagere i talentudviklingsforløbet og konkurrencen KarriereKanonen skulle på scenen én efter én og vise både publikum og jury, hvad de har at byde på.

Efter to intense dage og 12 koncerter har juryen nu voteret og udvalgt otte finalister.

Otte finalister, som over sommeren skal igennem yderligere talentudvikling og ikke mindst spille på Smukfest i Skanderborg i august, hvor de tre endelige vindere udvælges.

KarriereKanonens otte finalister hedder i år Patina, Angående Mig, Frida Diamant, Statisk, Elyss, Gimi, Undertekst og Høker.

Herunder fortæller de, hvorfor netop de bliver de næste store stjerner på den danske musikscene.

Lyt til en af sidste års vindere, Ravi Kuma, her:

  • ANGÅENDE MIG: - Vi er edgy og kantede, og mine tekster er sindssyge. Det er, hvad verden og musikbranchen har brug for lige nu, fortæller Laura Lilholt Andersen (i midten), som står bag kunstneraliasset Angående Mig. Hun afslører, at nervøsiteten har fyldt meget for både hende og bandet. Det var kun fjerde gang, de spillede sammen i bandkonstellationen. - Vi spillede måske ikke helt så skarpt, som vi har spillet før, men jeg har aldrig før prøvet, at publikum var så meget med. De sang med på sangene, fortsætter hun. - Laura skriver meget poetisk om store ting i små tekster. Hun er den stærke, kvindelige musiker, der mangler på den danske scene lige nu, afslutter guitarist Niels Eske Juul Andersen (til venstre). (Foto: © Andreas Bro, DR)
    1 / 8
  • PATINA: - Vi er de næste store stjerner, fordi vi kan gå ind og levere noget, folk ikke forventer. Den nærværende tilstedeværelse, vi har på en scene, den kan jeg ikke andet end at tro smitter af. Vi giver totalt slip, og jeg tror, folk har behov for at opleve den slags momenter, hvor de også tør give slip og give sig hen til energi, musik og nerve, fortæller Søren Bastrup Bojsen (i midten), som sammen med Gregers Møller Jensen og Mads Skov Hansen udgør indiepop-bandet Patina. De og deres liveband gik alle af scenen med følelsen af at have gjort deres bedste på trods af hjertebanken og sitrende fingre i starten af koncerten. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    2 / 8
  • GIMI: - Jeg er Danmarks næste stjerne, fordi jeg skriver gode popsange og fortæller nogle historier, som måske ikke ellers bliver fortalt. En af mine sange handler for eksempel om, hvor svært det kan være at gå og holde i hånd med sin kæreste eller partner, hvis man er queer. Man kan være ude for at blive råbt af eller endda blive slået ned. Det, jeg kan, er at bringe sådan nogle historier ind i popmusik, siger Mërgim Krasniqi, der laver musik under navnet Gimi. - Jeg har været virkelig nervøs og spændt, fordi det, jeg har arbejdet så hårdt på, alt sammen ledte op til de her 20 minutter, koncerten varede. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    3 / 8
  • FRIDA DIAMANT: - Vi er de næste store stjerner, fordi jeg har en vigtig historie, der skal fortælles. Mange har vigtige historier, og jeg kender til mange af dem. Især i det lidt hårdere miljø. Dem på gaden. Manden på bænken. Jeg ved godt, hvorfor han sidder der. Jeg har selv siddet der. Og jeg vil gerne fortælle ham, at det er okay. Det er okay at skamme sig og være bange. Jeg oplever, at folk kommer hen til mig og siger, at de er glade for, jeg synger højt om det, de er allermest bange for og skammer sig allermest over. Jeg synger mine dæmoner ud, og så bliver mørket mindre. Det er en proces, og den fortsætter resten af mit liv, fortæller Frida Diamant, som nød at stå på scenen på trods af en altoverskyggende sceneskræk. - Jeg bliver enormt bange op til en koncert. To uger før begynder jeg at blive syg i kroppen, og det sætter sig altid i min hals. Men det er jo dæmonerne. Det fysiske og psykiske hænger sammen, så det er klart, at hvis jeg tænker lortetanker, så får min krop det dårligt, afslutter hun. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    4 / 8
  • STATISK: - Vi har en fucking fed energi. Og hvis vi ikke bliver de næste stjerner, er vi lidt fucked. Hvis det ikke går, så ved jeg ikke lige. Det er det her 100 procent, fortæller sanger i Statisk, Mathias Ranch Skov (i midten). - Der er ikke så meget andet, vi gider gå op i. At spille koncerter, lave musik og sidde og nørde er det sjoveste, der findes. Vi elsker det. Grunden til, vi laver musik, er, at man kan få andre følelser ud, end når man snakker, supplerer guitarist og producer August Kulmann Halle (midt for til venstre). De og deres liveband er enige om, at koncerten gik, som den skulle, og at stemningen var i top. - Vi har været meget nervøse op til, og jeg har ikke rigtig nogle følelser lige nu, afslutter Mathias Ranch Skov, som missede toget til Aarhus om morgenen og stressede rundt resten af dagen. - Men vi nåede det, og det kørte 100 procent. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    5 / 8
  • ELYSS: - Jeg har originalitet. Jeg er mig selv 100 procent og prøver ikke på at være noget, jeg ikke er. Jeg laver musik for at komme ud med de ting, jeg har brug for at komme ud med. Jeg har i mange år brændt inde med nogle ting, som jeg nu udtrykker gennem musikken. Mit mål er egentlig bare at kommunikere gennem musikken og tale til især unge, som måske er gået igennem nogle af de samme ting, som jeg er, og kan relatere til musikken. Det ville være kæmpestort for mig at nå ud til nogen med mine sange, siger Elyss med det borgerlige navn Emilie Lykke Skov. Hun var overrasket over, hvor godt koncerten gik, eftersom hun havde været syg hele ugen op til. - Jeg har været meget bekymret for, om jeg overhovedet kunne nå de høje toner. Men det var, som om jeg gik i kamp-mode, da jeg gik på scenen. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    6 / 8
  • UNDERTEKST: - Det handler om at have det, de andre ikke har. Når man har det, så er man 400 skridt foran de andre. Det handler om at turde lave det store show, fortæller Marius (til højre), som synger i bandet Undertekst, med et grin. - Vi har det sjovt sammen, og det får vi at vide, man kan mærke på os, når vi er på scenen. Det er ikke kun business, det er også pleasure, supplerer Tobias (i midten til venstre), som spiller bas. - Jeg tror også, det handler meget om at turde gøre nogle ting, springe ud i det og tage nogle chancer. Det, føler jeg, vi er kommet langt med, siger bandets trommeslager Bertil (i midten til højre). - Vi har charme! Og vi var så glade for at se nogle, vi kendte blandt publikum nu, hvor vi var på hjemmebane her i Aarhus, afslutter guitaristen Arthur (til venstre). (Foto: © Andreas Bro, DR)
    7 / 8
  • HØKER: - Vi er Danmarks nye stjerner, fordi vi har en moderne lyd, som fungerer godt live. Og så er vi alsidige. Der er mange forskellige typer og aldersgrupper, der hører vores musik, fortæller Emil Jelbo (i midten til venstre) fra den pop- og hiphop-inspirerede trio Høker (her med deres live-guitarist Sylvester til højre). - Vores lyrik er ærlig. Det kommer fra hjertet. Vi er ærlige, originale og relevante, supplerer Gustav Bejder (til venstre) og fortsætter: - Jeg synes, vi leverede et fantastisk godt show. Der var nogle fejl her og der, men det tror jeg ikke, folk lagde mærke til. Det handler om at 'fake it 'till you make it', griner han. (Foto: © Andreas Bro, DR)
    8 / 8