Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Live lige nu

  • København
  • København
  1. Morgen

  2. Episodesøndag 26. jan 20253 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  3. Episodesøndag 26. jan 20252 T
    P2 Klassisk

    Musik uden stop. Find playlisten på nettet.

    www.dr.dk/playlister/p2

  4. Episodesøndag 26. jan 20252 T 2 min.

    Nyd weekendens rolige morgenstund i selskab med den klassiske musik og din morgenvært Rie Koch.

  5. Formiddag

  6. Episodesøndag 26. jan 20251 T 58 min.

    Byder en gæst på kaffe i et lækkert flow af klassisk musik og andre genrer. En rolig start på dagen og en samtale om livets vigtige hjørner og vendepunkter.

    Vært: Benedikte Granvig.

  7. Episodesøndag 26. jan 202557 min.

    Spørg om Alt er P2's musikbrevkasse. Der er så meget, man kan undre sig over i musikkens verden: Mystiske traditioner, instrumenter og komponister. Send dine spørgsmål til os, så sørger vi for svar og godt selskab. Skriv til mailomalt@dr.dk

    Værter: Jens Cornelius og Anne Termansen.

  8. Eftermiddag

  9. Episodesøndag 26. jan 202515 min.

    De seneste nyheder - døgnet rundt.

  10. Episodesøndag 26. jan 20252 T 48 min.

    Det svenske Kammerorkester og chefdirigent Martin Fröst vender tilbage til Koncertsalen med et rent Mozart-program: Klaverkoncert nr. 21, den såkaldte 'Elvira Madigan', hvor amerikanske pianist, Eric Lu, er solist og med den intense Symfoni nr. 40. Begge kendte og elskede værker.

    Det Svenske Kammerorkester.

    Eric Lu, klaver.

    Dirigent: Martin Fröst.

    (- fra Koncertsalen).

    Vært: Rie Koch.

  11. Episodesøndag 26. jan 20252 T

    Brug et mix af klassisk musik til en tur i skoven, til transporttid eller bare til en pause. P2 giver dig et godt mix, som kan streames via DR Lyd eller nydes hver eftermiddag i din radio.

    Helt værk: Hugo Alfvén: Bergakungen, orkestersuite, op. 37. Det Tyske Symfoniorkester Berlin, dir. Lukasz Borowicz.

    Vært: Helle Kristensen.

  12. Episodesøndag 26. jan 20251 T

    Struktur og mirakler.

    Hvad er en strygekvartet, hvor kommer genren fra? Efter Haydn og Mozart så Beethoven sig som fornyer. Men hvorfor tog det Beethoven 30 år, før han overhovedet turde begynde at komponere kvartetter? Og hvad betyder det, at de første seks er "mere kvartet end Beethoven"? Rejsen ud i et univers bestående af noget af den største musik begynder her.

    Tilrettelæggelse: Kristian Leth.

  13. Aften

  14. Episodesøndag 26. jan 202557 min.

    Sange er med os fra vugge til grav. Katrine Muff og Mathias Hammer undersøger hvorfor nogle sange går i hjertet på os, og hvorfor andre går i glemmebogen. Repertoiret spænder vidt - fra Brorson til Rahim - og værterne går ombord i tekster, musik, temaer, sangteknik m.v. Du bliver klogere på måden, hvorpå en sang er sat sammen, og hvorfor vi bliver ved med at elske at synge sange. Lyt med og få nye yndlingssange.

  15. Episodesøndag 26. jan 202520 min.

    Kan musik trøste? Der er så mange nænsomme kærtegn i en ny indspilning af Brahms violinsonater, at albummet virker som den bredest skulder nogensinde. Violinisten Niklas Walentin og pianisten Christina Bjørkøe har spillet sonaterne gennem snart 10 år, og udviklet en meget personlig og intim fortolkning. Sonaterne er et overflødighedshorn af melodier, som Brahms bogstavelig talt faldt over et par somre ved Bernsee i Schweiz i 1880'erne. Hør her uddrag af den anden sonate.

    Vært: Carsten Wolf Andersen.

  16. Episodesøndag 26. jan 20252 T 40 min.

    Felix Mendelssohns oratorium Elias i en storslået koncertopførelse fra München 1984, hvor fem af tidens førende sangstjerner var solister. I centrum står Dietrich Fischer-Dieskau som profeten Elias, mens dirigenten Wolfgang Sawallisch giver musikken et opera-agtigt drama. Båndoptagelsen af koncerten var i mange år utilgængelig på grund af et rettighedsproblem, men nu er den blevet genfundet og kan høres for første gang. Margaret Price, sopran. Brigitte Fassbaender, alt. Peter Schreier, tenor. Dietrich Fischer-Dieskau, baryton. Kurt Moll, bas. Koncertkoret fra Düsseldorf Musikverein. Bayerns Statsorkester. Dirigent: Wolfgang Sawallisch. (Koncert i Nationalteatret, München, 4. juli 1984).

    Vært: Esben Tange.

  17. Episodesøndag 26. jan 20252 T 3 min.

    ...er der håb.

    Vært: Minna Grooss.

  18. Nat

  19. Episodemandag 27. jan 20252 T 42 min.

    To verdenstjerner og to gigantiske instrumenter smelter sammen i Odense, når Notre Dames organist Olivier Latry og Odense Symfoniorkester spiller Kaija Saariahos ""Maan Varjot"". Det er en fascinerende og kompleks komposition for orgel og orkester, der dykker ned i de kontrasterende kræfter, der former vores verden. Inspireret af Percy Bysshe Shelleys digt til John Keats, udforsker værket de evige modsætninger mellem lys og mørke, forandring og bestandighed. Titlen, der betyder "Jordens skygger" på dansk, er en smuk metafor for livets flygtige natur og de dybe følelser, der følger med. Værker af Borodin, Saariaho og Rachmaninov. Odense Symfoniorkester. Solist: Olivier Latry, orgel. Dirigent: Pierre Bleuse. (23. januar, Carl Nielsen Salen, Odense).

    Vært: Esben Tange.

  20. Episodemandag 27. jan 202518 min.
    Intermezzo
  21. Episodemandag 27. jan 20251 T 57 min.

    Magi kan ikke planlægges, men opstår i intuitive møder mellem mennesker, og i musikalske overgange i mødet mellem genre, tider og komponister. I aften er ingen undtagelse.

    Vært: Minna Grooss.