Spis broccoli, drik kaffe og drop proteintilskud! Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen er gavmilde med kostråd, selv om de ikke har forstand på det. Ægte eksperter er mere tilbageholdende med skråsikre anbefalinger, men nye DNA-teknologier har givet bedre viden om, hvordan vi påvirkes af dét, vi spiser. I en ny bog beskriver en af feltets førende danske forskere det komplicerede samspil mellem madvaner og mavens mikrobiologi. Arver man sit tarmmikrobiom? Kan gavnlige tarmbakterier laves til medicin? Er forarbejdet mad den store skurk? Og ville vi have færre problemer, hvis vi tømte tarmen, når trangen første gang melder sig?
Gæst: Professor Tine Rask Licht, direktør for Fødevareinstituttet ved DTU og forfatter til bogen "Mavefornemmelser og mikrobiologi" fra Aarhus Universitetsforlag.
Værter: Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen.
Producer: Carsten Nielsen.
vildtnaturligt@dr.dk
Indhold
- TitelTid
Vildt Naturligt
Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen søger den naturlige forklaring på, hvorfor verden ser ud, som den gør, når vi kigger ud ad vinduet eller ser os selv i spejlet.
Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du har blå øjne, hvorfor et næbdyr lægger æg, eller hvorfor træer egentlig har bark?
Der er altid en naturlig forklaring og ikke mindst en god historie bag, som de to biologer brænder for at fortælle.
vildtnaturligt@dr.dk