Kirsten Elley voksede op som stridens æble mellem sin tysksindede far og dansksindede mor. Især blev hendes skolegang den helt store kamp, hvor forældrene sloges om at præge Kirsten i enten den tyske eller danske ånd. De to verdenskrige og Genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920 har påvirket sønderjyske familier i en grad, som resten af Danmark måske kan have svært ved at forstå. Begivenhederne har skabt et stridigt forhold mellem sønderjyder og tyskere - et forhold infiltreret med splittelse, skyld og skam.
Medvirkende:
Kirsten Elley, projektchef ved Flensborg Avis.
Bitten Elley, datter.
Linn Elley, datter.
Poul Duedahl, historieprofessor ved Aalborg Universitet
Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen. Redaktør: Mette Willumsen.
(Sendt første gang 22. maj 2020).
Tys tys, vi er tyske
Genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920 og de to verdenskrige har skabt et stridigt forhold, sønderjyder og tyskere imellem. Tyskland tabte og Danmark vandt i sidste ende, og det har betydet, at flere tysksindede familier i Sønderjylland efterfølgende har skulle gå stille med dørene.
I P1 Serien Tys tys, vi er tyske fortæller tre sønderjyske familier om den skam, skyld eller splittelse, der har præget dem, fordi en del af familien var tysksindet og valgte nazismen til.
Tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen
Redaktør: Mette Willumsen
Programansvarlig: Dennis Kragelund