Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Manderegler - med Emma Holten og Anders Haahr

Kultur5 episoderP1

En radiobogklub om livets store spørgsmål, især dem der har med mænd og kvinder at gøre.

Selvhjælpsbogen '12 regler for livet' af den canadiske psykolog Jordan B. Peterson er blevet en bibel for unge mænd verden over. I fem afsnit læser journalist Anders Haahr Rasmussen og feministisk aktivist Emma Holten den både voldsomt populære og heftigt kritiserede bog sammen med skiftende gæster. Hvad kan de lære af bogen, og hvorfor er den så populær?

Produceret af Filt CPH.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

5 episoder
  1. Om orden og kaos, om menstruation og tennis, om at sige noget upassende til en fest, om ondskab og at gøre som en hummer og rette ryggen.

    Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag ouverture og kapitel 1.

    Gæstelæser: Eline Lorenzen, evolutionsbiolog og forsker, Statens Naturhistoriske Museum.

    Produceret af Filt CPH.

  2. Om potrygende tabervenner, om jalousi og selvhad, om aber der ikke kan rødme, om hvorfor folk bedre kan lide deres kæledyr end dem selv.

    Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 2, 3 og 4.

    Gæstelæser: Anders Klostergaard, professor i religionsvidenskab, Århus Universitet.

    Produceret af Filt CPH.

  3. Om at søge det meningsfulde, om at feje for sin egen dør før man kritiserer verden, om at opdrage sine børn, så de er til at holde ud.

    Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 5, 6 og 7.

    Gæstelæser: Iben Damgaard, teolog, lektor på Københavns Universitet, ekspert i Kierkegaard og Nietzsche.

    Produceret af Filt CPH.

  4. Om at sige sandheden om din chefs Powerpoint-præsentation, om mænds evne til at lytte, og om at blive udskammet, fordi man kigger efter kvindelige kondiløbere. Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 8, 9 og 10.

    Gæstelæser: Ole Bjerg, lektor i økonomi og filosofi ved Copenhagen Business School.

    Produceret af Filt CPH.

  5. Om aggression, om at kæle med en kat på vejen og om kødspisende, svage mænd. Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 11 og 12.

    Gæstelæser: Christian Groes, lektor i antropologi og køn, Roskilde Universitet.

    Produceret af Filt CPH.

Du synes måske også godt om

  1. Serie4 episoder
    Kultur

    Den 6. februar 2020 dør den 25 årige klima-aktivist Raph Coleman på Sydafrikas savanne. Raph var forfatteren Carsten Jensens stedsøn. Sammen med sin kone, forfatteren Liz Jensen, kastes han ud i en nærmest uoverkommelig krise. Flyv med på Ikaros´ vinger, oplev Grønlands gletsjere smelte, og hør Australien brænde. Før du ved det af det, har du sagt farvel til den verden, du kender.

    Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen.

    Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen.

    Klip og mix: Jacob Heldt.

  2. Serie5 episoder
    Dokumentar

    Fra dyrplagere til massemordere - vi afsøger mandens mørke brutalitet

  3. Serie4 episoder
    Dokumentar

    Nynne og Karla er barndomsveninder og lever, som så mange andre, et så Co2-neutralt og ansvarligt liv, som muligt. Men for Nynne er det ikke længere det er nok at købe bambustandbørste og træ-vatpinde, hun vil starte et oprør. Et oprør, der skal ændre hele den måde vores samfund er indrettet på. Karla følger fascineret med på sidelinjen, da Nynne bliver del af det ulmende oprør med aktivitetsgruppen Extinction Rebellion. Måske kan veninden vise Karla vejen til et ægte oprør, som kan gøre forskel? Er aktivismen også vejen for Karla, og hvor langt skal man egentlig gå for klimaet?

    Idé, tilrettelæggelse og optagelse: Karla Møller Neimann.

    Tilrettelæggelse og klip: Anne Neimann Clement.

    Tilrettelæggelse og lyddesign: Anne Jeppesen.

    Masterering: Mathias Hau Nørgaard.

    Redaktør: Hanne Budtz Jørgensen.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

  4. Abdel Aziz Mahmoud virker på overfladen som en mand, der har fuldstændig styr på livet. Han er succesfuld TV vært og deler gavmildt ud af sit liv påsociale medier. Men han har holdt noget hemmeligt: Han har kæmpet med angstanfald og har været sygemeldt med stress. Hvorfor har det været så svært at være åben omkring? I denne serie taler Abdel med fem succesfulde mænd om de perioder livet, hvor de har haft det sværest psykisk. For det kan være en lettelse at finde ud af, at selv dem, der virker til at have allermest tjek på tilværelsen også kan knække - og rejse sig igen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  5. Serie2 episoder
    Dokumentar

    En ny nationalsocialistisk bevægelse er på vej frem i Danmark. Den Nordiske Modstandsbevægelse, som udspringer fra Sverige, er på få år gået fra at være en relativt anonym organisation til pludselig at sætte dagsorden i den danske presse med demonstrationer, aktivisme og hærværk.

    P1 Dokumentars journalist, Tom Carstensen, som har fulgt de højreradikale og højreekstreme miljøer i mere end et årti, har fået en unik adgang til at følge den nye bevægelse, der tiltrækker flere og flere medlemmer, for at give indblik i deres mål og metoder.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

    Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback:

    Mail: p1dokumentar@dr.dk

    Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com

    PGP: http://bit.ly/3b65m5G

    Telefon: +45 87654321

    Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252

  6. Serie22 episoder
    Kultur

    På "Sporvognen" møder du de velkendte danske underholdningsnavne som Jørgen Ryg, Bodil Udsen, Lise Reinau og Poul Bundgaard. Vi hører om populære danske film, finder viserne frem igen og tager sammen til revy og på kabaret. Vært og konduktør, Liselotte Krogager, deler ud af sin store viden og oplevelser fra et liv på de skrå brædder hvor netop kabaret og revy har været i spotlyset.

    Vært: Liselotte Krogager

  7. Serie373 episoder
    Kultur

    Adrian Hughes er værten, der sammen med et veloplagt panel er helt vild med dansk

  8. Serie77 episoder
    Kultur

    Fra lørdag d. 14. december kan du møde de seks nominerede forfattere her i DR LYD:

    Terapi og heling efter en traumatisk hændelse, grooming af en purung kvinde, nye måder at danne familie og få mening i tilværelsen, vold og arvestrid i en familie, ungt moderskab uden forbilleder, og forberedelser til et nyt Big Bang. Emnerne spænder bredt i de seks romaner, der er nomineret til DR Romanprisen 2025. Nu tager læserne fat. De møder i læseklubber på landets biblioteker, og diskuterer romanerne, før de stemmer sig frem til årets bedste læseoplevelse. D. 14. juni 2025 præsenteres vinderen. Her i DR LYD kan du høre de seks nominerede forfattere sætte ord på, hvem deres hovedpersoner er, og hvad der sætter fortællingen i gang. Forfatterne er: Naja Marie Aidt, Ulrikka S. Gernes, Ingrid Nymo, Jonas Eriksson, Liv Duvå og Merete Pryds Helle. Tilrettelæggelse Mette Willumsen.

  9. Serie66 episoder
    Kultur

    Nyt fra fantasiens verden i spil, film, bøger og tegneserier

  10. Serie6 episoder
    Kultur

    I serien 'Nye skrivende' kan du møde en række danske forfattertalenter. De fortæller, hvordan tidens strømninger og deres generations samfundsudfordringer har fundet vej ind i deres romaner. Serien præsenterer nogle af de nye stemmer i litteraturen og er et supplement til mødet med de etablerede danske forfattere i serien DR Romanprisen.

  11. Serie10 episoder
    Kultur

    Vis mig din klassiker og lad os tale om, hvem du er

  12. Serie5 episoder
    Dokumentar

    Mange jægere vil ikke indrømme tiltrækningen af mørkets natur, men det vil Knud Brix. I fem udsendelser rejser Knud Brix i støvlesporene på de store forfattere, der også gik på jagt, for at undersøge, hvorfor han holder af drabet.

  13. Serie119 episoder
    Kultur

    En time i selskab med forfattere og andre bogfolk med noget på hjerte

  14. Serie6 episoder
    Kultur

    Hver uge møder Karen Secher tre kulturpersonligheder til samtale om tidens store emner

  15. Serie5 episoder
    Kultur

    Året er 1906. Den unge Karen Blixen besegler en pagt om at leve for "det store i livet" ved at læse højt fra en novelle af forfatteren Hans Kaarsberg. Men hvem var han, denne karismatiske forfatter, læge og opdagelsesrejsende, der drog på ekspeditioner til de russiske stepper og skrev om skæbnen på en måde, der bjergtog den unge Karen? Klaus Rothstein stikker snuden i sporet i skoven ved Rungstedlund, og undervejs møder han både museumsfolk, forskere og forfattere, der føjer nye brikker til billedet, blandt andre Tom Buk-Swienty, Ida Jessen og Hans Kaarsbergs lyslevende barnebarn, der har boet 60 år i Rom. Kaarsberg-mysteriet er en begivenhedsrig litterær sporjagt om en forfatter, som pludselig gik i glemmebogen.

  16. Serie14 episoder
    Kultur

    Principielle spørgsmål og dilemmaer inden for kunst og kultur

  17. Serie5 episoder
    Musik

    Om kometkarrieren, en status som verdensstjerne og en tidlig pension

  18. Serie23 episoder
    Kultur

    DR's formidlingspris går til en person, der gør svære emner let tilgængelige