Grundtvig mente ikke selv at børn burde gå i skole. Alligevel bliver Grundtvig nævnt i flæng på alle fronter, når det gælder vores skolesystem - han bliver bandet af for rundkredspædagogikken og lovprist for sit fokus på barnets leg og læring. Og så er der Grundtvigs idé om højskolen. En uhørt fri skoleform, som aldrig vil blive opfundet igen, hvis den ikke allerede eksisterede.
Medvirkende: Thorstein Balle, seniorresearcher ved Grundtvig Centret samt Jonas Møller, tidligere højskolelærer og underviser i højskolepædagogik.
Vært: Kristian Leth og Hans Erik Havsteen.
Klipper: Ole Fugl Hørkilde.
Producer: Mathias Nicolai Pedersen.
Redaktør: Rune Born Schwartz.
DR Redaktør: Esben Rud Ammundsen.
Produceret for DR af Munck Studios København.
Grundtvig Leth fortalt
I Grundtvig Leth Fortalt sætter Kristian Leth spørgsmålstegn ved de hellige køer, som vi danskere fortæller om os selv og hinanden. Kan det virkelig passe at vi danskere er mere frie, tolerante, oplyste og rationelle end resten af verden, og hvad vil det overhovedet sige at være dansk? For bedre at kunne forstå nutidens Danmark, dykker Kristian sammen med historiker Hans Erik Havsteen ned i Danmarks største profet, N.F.S. Grundtvig, hvis tankegods og idéer mere end nogen anden har formet, hvad vi i dag forstår ved at være dansk. Hans Erik har linet nogle af landets største grundtvigeksperter op, der vil gøre os klogere på den gamle profet og det land, vi er rundet af.
Produceret for DR af Munck Studios København.