Historien om kristendommen i Danmark er en dramatisk fortælling om brutale magtkampe, folkeoprør og spirende demokrati fra vikingetiden og frem til i dag. Programrækken 1000 års tro begynder ved Harald Blåtand og slutter med at undersøge, hvordan danskernes forhold er til religion og Folkekirken i dag. Programmet er fra 2016, og hvert afsnit varer en halv time.
Afsnit 1: Danernes store religionsskifte
I dette program undersøger værten Cecilie Nielsen, om det egentlig lykkedes for Harald Blåtand at gøre danerne kristne, da han rejste Jellinge-stenen i 965. Og hvorfor finder man en Jesusfigur i danskernes rødbedefarvede pas?
Afsnit 2: Med tro skal land bygges
Værten Cecilie Nielsen undersøger, hvordan den katolske kirke blev den dominerende magt sammen med kongen i middelalderens Danmark. Og hvorfor er der et kors lige midt i flaget Dannebrog?
Afsnit 3: Kongens kamp mod kirken
Hvad skete der under reformationen, da Kong Christian 3. tog magten fra den katolske kirke og forandrede danskernes tro for altid?
Afsnit 4: Troen skal styrke riget
I dette program undersøger værten Cecilie Nielsen, hvorfor Kong Christian 6. indførte konfirmationen i 1736. Og hvad betød konfirmationen for den helt almindelige befolkning?
Afsnit 5: Friheden til at tro
Hvordan gik det for sig, da danskerne fik religionsfrihed med Grundloven i 1849? Og hvilken betydning fik det, at alle danskere fra 1814 skulle gå i folkeskole?
Afsnit 6: Kvindekamp i kirken
I dette program undersøger værten Cecilie Nielsen, hvordan Bodil Koch banede vej for kvinderne til kirkernes prædikestole i 1948. Og hvordan er danskernes forhold til religion og Folkekirken i dag?