Blindebuk i rummet

Vi går alene rundt i et mørkt rum. Måske er der andre, men vi kan ikke se dem. "Hallo er der nogen"...er vi de eneste levende væsner i rummet? Er jordkloden rummets "Palle - alene i verden?".

Gennem de sidste cirka 50 år har vi kigget og ikke mindst lyttet efter tegn på liv. Med store antenner og teleskoper afsøger vi rummet. For selv om vi kun har sendt signaler af sted i 50 år, har andre civilisationer måske sendt til os i meget længere tid.

Vi har sendt radiosignaler og rumsonder ud i det store ukendte univers for at finde liv. Det er ikke lykkedes - endnu.

Menneskeheden leder videre

Men vi kender nu heller ikke særlig mange planeter, ud over dem der findes i vores eget solsystem. Indtil nu har man opdaget cirka 100 planeter. Men man regner med at finde mange flere, når nye satellitter bliver sendt op om cirka 10 år.

Måske vil der være liv på dem, man finder. Det ville da være mystisk, hvis der slet ikke var liv andre steder, når man tænker på, hvor stort universet er og på, hvor mange stjerner og planeter, der findes.

Vi har også kigget efter, hvordan livet opstår. For at livet på jorden er opstået, har det krævet blandt andet vand, energi og organiske stoffer.

Derfor kigger man efter vand i universet, fordi det måske betyder liv. Blandt andet derfor var det så spændende og betydningsfuldt at finde is (vand) på Mars.