Ved foden af det majestætiske Mount Fuji i det østlige Japan kan man høre prustende udbrud og tynde dæk, der pisker hen over den anlagte asfalt. Seks para-atleter på hånddrevne cykler kæmper for deres livs succes.
Efter næsten to og en halv times anstrengelser er det nu kun sved fra panden, som amerikanske Oksana Masters skal have visket væk, før hun kan se målstregen. Bag sig har hun sine konkurrenter, og foran sig griber hun ud efter noget, hun har stilet mod i årevis.
En guldmedalje i cykling ved de paralympiske lege i Tokyo 2020.
En unik bedrift under Tokyos sol, der efterhånden ligger syv måneder tilbage, men i weekenden gjorde hun det igen.
Oksana Masters fik endnu en PL-guldmedalje om halsen, men denne gang i sneen ved vinterlegene og i sporten siddende skiskydning.
Og det er ikke længere et særsyn, at verdens bedste para-atleter excellerer i flere sportsgrene end én enkelt. Ej heller, at den ene er hører til sommerlegene, mens den anden er i sneen ved vinter-PL.
Danske Daniel Wagner har repræsenteret Danmark ved PL ad flere omgange. Både på atletikstadion og på snowboard. Han er sikker på, at para-atleter har en mental styrke, der skubber dem afsted i jagten på at blive en del af verdenstoppen.
- Alle para-atleter har været ude for en masse ting, hvor de har mødt modgang. Man snakker tit om den mentale styrke indenfor elitesport, og jeg tror derfor også, at der er mange, der tager tingene i egne hænder og kaster sig ud i det, siger Daniel Wagner.
Masters og Wagner er ikke alene
Det kræver sit at være i en sportsgrens absolutte verdenstop, og mange vil kunne erindre atleter tale om at vie sit liv og fulde dediaktion til én sport.
Hos de bedste para-atleter er det for efterhånden flere ganske anderledes.
På sin vej til den fornemmeste plads på podiet lagde amerikanske Oksana Masters både afstand fra Danielle Aravich og Kendall Gretsch. To landskvinder, der ligesom Masters deltog ved sommerens PL i Tokyo.
Førstnævnte konkurrerede i sprintdisciplinen T47 400 m, og Gretsch sikrede sig en guldmedalje i triatlon efter en imponerende slutspurt. Listen er lang med para-atleter, som kan skifte sportsgren, som de skifter sokker, og danske Daniel Wagner skriver sig også på den liste.
Bruger snowboardet som 'mentalt pusterum'
28-årige Wagner fra Vejle har vundet flere medaljer ved de paralympiske sommerlege, hvor han har toppræsteret i blandt andet længdespring og 100 meter sptrint.
Men i 2018 var han også med ved vinterlegene i Pyeongchang, da han deltog i snowboard cross-konkurrencen, hvor atleterne kører igennem en bane og skal krydse målstregen først.
Det minder ved første øjekast ikke meget om hverken længdespring eller sprint. Men Wagner tror, at den mentale styrke hjælper para-atleter mod at brillere i forskellige sportsgrene.
- På topplan er det en fællesnævner, at alle tror så meget på sig selv og vil det mindst lige så meget.
- Jeg synes, det er så fedt, at der er mange, der tør at drømme stort. Det gælder om at dedikere sig, siger Daniel Wagner.
Danskeren selv har brugt snowboardet som et pusterum, når det er blevet for hektisk omkring atletikken, hvilket i sidste ende udviklede sig til en plads ved vinter-PL i Pyeongchang.
- Noget af det vigtigste for mig som atlet er, at jeg hele tiden prøver at udvikle mig og hele tiden prøver at blive bedre. Det er de små ting, man kan gå og justere på i hverdagen, men nogle gange bliver det også bare surt det hele. Så der har jeg faktisk brugt snowboardet til at få det mentale lidt på afstand.
Du kan følge de paralympiske vinterlege på DR's kanaler indtil den 13. marts.