Det kan godt være, at Sebastian Coe er præsident i Det Internationale Atletikforbund og derfor ikke burde have mange aktier i Vinter-OL. Men den engelske præsident har både magt og meninger, når det handler om international sport.
Og nå ja, så er han medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).
Derfor er det alligevel ikke så unaturligt, at atletikpræsidenten fortæller, hvad han mener om, at store nationer som USA, Australien, Storbritannien og Canada har valgt at lave en diplomatisk boykot af vinter-OL, som afholdes i Kina senere på året.
En boykot, som han ingen mening kan se i, siger han til Reuters.
- At boykotte er historisk set udtryk for manglende viden, og det er intellektuelt uærligt. En politisk boykot er faktisk meningsløs, siger han til Reuters.
- I det lange løb tror jeg ikke, at man opnår noget stort ved det. Der er altid utilsigtede konsekvenser. I sidste ende er det atleterne, der lider mest under det, siger Coe.
Og så alligevel.
For IOC har tidligere oplyst, at komiteen anser tilstedeværelsen af andre landes regeringer for at være en politisk beslutning, som hvert enkelt land må træffe, hvilket IOC 'i sin politiske neutralitet fuldt ud respekterer'.
Plejer måske egne interesser
Ja, hvad handler det så om, når en mand, der både er IOC-medlem og atletikpræsident, pludselig skal til at blande sig i, hvem der overværer en åbningsceremoni til et OL, der har sportsgrene som curling, ishockey og alpint skiløb på programmet?
I hvert fald ikke nødvendigvis så meget om sne, ski og vintersport, vurderer Stanis Elsborg, som er senioranalytiker i organisationen Play The Game, der arbejdet for at fremme gennemsigtighed og åbenhed i sport.
- Det kan meget vel være, fordi Coe frygter, at kineserne skal svare igen med noget tilsvarende, når et af atletikforbundets guldæg, nemlig VM, skal afholdes i USA næste år.
- Og Coe ønsker selvfølgelig ikke, at der også skal opstå diplomatiske boykot af en af de vigtigste begivenheder for det internationale atletikforbund.
Samtidig mener Stanis Elsborg også, at Sebastian Coe med sine kommentarer forsøger at understrege, at OL-scenen ikke er en politisk arena.
- IOC vil meget gerne have OL til fremstå som en apolitisk begivenhed, selvom det er langt fra sandheden. Ingen sportsbegivenheder er mere politiseret end de moderne olympiske lege.
Regeringen i Danmark har endnu ikke meldt ud, om de sender repræsentanter afsted til vinter-OL, der begynder den 4. februar.