Meldingen fra Danmarks Idrætsforbund, DIF, lagde en solid dæmper på forventningens glæde.
De danske ishockeykvinder skulle ikke deltage i åbningsceremonien ved vinter-OL.
Det er den klare anbefaling fra DIF, hvis du skal i aktion indenfor 24 timer efter ceremonien. Og det skal Danmark, som møder Japan klokken 16.40 lokal tid. Dermed ligger ceremonien for tæt på kampen, og spillerne kan ikke nå at resituere ordenligt, vurderer DIF.
Ifølge den 34-årige Simone Jacquet Thrysøe blev beskeden mødt af udpræget skuffelse.
- Alle kiggede ned i gulvet og var triste. Det ville have haft stor betydning, hvis vi ikke var kommet med, siger Aalborg-spilleren til DR Sporten.
- Men vi stod sammen som hold og så på, om beslutningen kunne ændres.
Dansk Ishockey Union og Danmarks anførergruppe stak hovederne sammen med DIF og Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for den danske delegation, for at finde en mulig løsning.
- Status på åbningsceremonien er, at det er clearet, og vi kigger fremad. De, der kommer til at deltage, de kommer til at deltage, og det gør vi, fordi vi mener, at det er det bedste rent sportsligt, siger Mikkel Sansone Øhrgaard til DR Sporten.
Giver noget ekstra mentalt
Simone Jacquet Thrysøe er med på, at spillerne går imod DIF's anbefalinger, men hun understreger, at landsholdet respekterer forbundets holdning. Store oplevelser som åbningsceremonien kan dog bidrage til bedre sportslige præstationer, mener hun.
- Det vil betyde meget for os som hold at komme til åbningsceremonien. Det vil samtidigt give noget ekstra mentalt ude på isen, hvilket spiller meget ind. Åbningsceremonien vil kunne ses til kampen, når vi giver den ekstra gas dagen efter, fortæller hun.
Den danske forward er ikke bekymret for, at timerne ved ceremonien går ud over spillernes fysiske formåen med hockeystaven.
De er vant til at spille mange kampe på kort tid i en hård og krævende sportsgren.
- Vi behøver ikke de 24 timer, som DIF anbefaler. Vi er klar på at give den gas hver gang, siger hun.
Danmarks anfører, Josefine Jakobsen, er enig i, at deltagelsen vil give et ekstra boost til spillerne. Truppens medlemmer skøjter på samme is, når det kommer til om, hvorvidt beslutningen er den rette.
- Vi har haft en god dialog med vores stab og DIF. De er ikke enige, men det er, som det er, siger Danmarks kaptajn.
- Der kom nogle hak i skiven, men vi løste det heldigvis, og det er vi rigtig glade og taknemmelige for. Vi vil med stolthed repræsentere Danmark ved ceremonien, siger Josefine Jakobsen.
Den 21-årige Julie Oksbjerg stemmer i. Åbningsceremonien er noget af det, hun har glædet sig mest til ved legene i Beijing.
- Det er en kæmpe oplevelse og noget, man aldrig oplever igen. Det er ekstraordinært, siger hun.
Åbningsceremonen får negativ indflydelse
Ifølge DIF har skiskytten Ukaleq Slettemark og speedskateren Viktor Hald Thorup valgt at blive hjemme i OL-lejren.
Sidstnævnte skal i aktion 7. februar, og sportsligt giver det derfor ikke mening at deltage ved ceremonien, forklarer han.
- Eventet tager seks timer, og du skal sidde ned i 6 timer i minusgrader. Jeg prøvede det i Pyeongchang for 4 år siden, og jeg er ret bevidst om, at det kommer til at have en negativ indflydelse, hvis jeg deltager, siger Viktor Hald Thorup til DR Sporten.
- Det havde selvfølgelig været fantastisk, for det er en stor oplevelse, men i sidste ende, er vi her for at præstere, og det er der helst ikke noget, der skal stjæle fokus fra.
Du kan se åbningsceremonien i morgen på DR1 eller DRTV fra klokken 15.45.