Hverken Boris Johnson eller Joe Biden bliver at finde på tilskuerrækkerne, når den olympiske ild bliver tændt i Beijing til februar.
Det står klart onsdag eftermiddag, hvor også Australien, New Zealand og Litauen har tilsluttet sig Storbritanien og USA, og dermed ikke sender officielle repræsentanter til Beijing.
Faktisk har det danske kulturministerium endnu ikke meldt ud, om de støtter beslutningen og ønsker at gøre det samme.
Men står det til Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, kommer hverken vinter-OL i Beijing eller fodbold-VM i Qatar til at blive boykottet.
- Der er som sådan ikke taget stilling til den danske regerings deltagelse i Kina, men det kommer ikke til at være en diplomatisk boykot.
- Vi får ikke noget ud af at boykotte turneringer som vinter-OL eller VM. Vi skal ikke føre udenrigspolitik med vores atleter. Og jeg tror ikke, at det ville ændre som helst på hverken menneskerettighederne i Qatar eller Kina, hvis vi vælger at blive væk, siger Kasper Sand Kjær.
Og mens kulturministeriet ikke har meldt noget ud, savner støttepartier og partier fra opositionen, at ministeriet tager bladet fra munden.
Hos Socialistisk Folkeparti mener idrætsordfører Charlotte Broman, at man er nødt til at tage stilling og følge det amerikanske, australske og britiske eksempel med en diplomatisk boykot.
- Problemet er, at hvis man boykotter helt, så spillerne ikke deltager, så mister vi muligheden for at skabe politisk indflydelse. Og der vil vi gerne presse på med det, vi kan gøre. Men vi kan ikke se, at vi kan tage afstand og samtidig tage derned og blåstemple det. Der er vi nødt til at sige fra.
Men vil du presse på for en diplomatisk boykot?
- Ja. Jeg vil helt klart opfordre kulturministeren til det, siger Charlotte Broman.
Der skal sendes et signal
Selvom flere partier appellerer til, at man på den ene eller anden måde skal tage politisk stilling til vinter-OL i Kina, så mener Dansk Folkepartis idrætsordfører, Dennis Flydtkjær, ikke, at man er nødt til at blande sport og politik sammen. For atleterne har brug for støtten.
- Vi sender vores atleter ud for at repræsentere Danmark, og så skal vi også bakke op om dem. Jeg tror, det betyder rigtig meget, at sådan en som kronprinsen kommer ned i omklædningsrummet og ønsker tillykke efter en sejr eller en medalje. Men det betyder ikke, at vi blåstempler styret. Vi kan tage afstand fra Kina på mange andre måder, siger Dennis Flydtkjær.
Blandt andre borgelige partiers side er der også uenighed om, hvad man bør gøre.
For mens DF er imod at droppe vinterlegene, støtter Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, de lande, der boykotter legene diplomatisk.
- Danmark burde gøre det samme. Det vil sende det stærkest mulige politiske signal til det kommunistiske styre i Kina mod deres ageren i blandt andet Hongkong. Der er behov for, at vi tager politisk afstand, har han udtalt til Ritzau.
Den store kamp er om fremtidige tildelinger
Udover at det officielle Danmark skal holde sig fra Beijing og vinter-OL, mener SF's Charlotte Broman også, at der skal laves en mere langsigtet plan, når det kommer til fremtidige uddelinger af store sportsbegivenheder.
- Det allervigtigste ville være, at vi fik lagt så meget pres på og får arbejdet så ihærdigt politisk, at vi fik ændret på, at store sportsbegivenheder ikke kommer til at ligge i regimer, som undertrykker mennesker og overtræder basale menneskerettigheder.
- Det næste stykke tid kan jeg se, at vi er 'home safe' med de næste tildelinger af sportsbegivenheder. Så den store kamp er om de tildelinger, der skal være fra 2030 og frem, siger idrætsordføreren, siger Charlotte Broman.
Vinter-OL i Beijing finder sted fra 4. februar til 20. februar 2022.