Sportschef om curlingkvindernes trængsler: En dårligt smagende double whopper

Sportschef Ulrik Schmidt ærgrer sig over, at curlingkvindernes OL-fremtid er i fare pga. manglende økonomisk støtte fra både Team Danmark og DIF.

OL-fremtiden ser ikke lys yd for de danske curlingkvinder (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Det er snart 20 år siden, at skipper Helena Blach Lavrsen og resten af curlingkvinderne fejede benene væk under Danmark med OL-sølv i Nagano.

Mange sten er sendt over isen siden, men udsigten til et nyt sæt medaljer er aftaget med årene, og det fik onsdag Team Danmark til at meddele, at støtten til curlingkvinderne i 2018 bliver droppet.

En beslutning, der rammer hårdt i curlingforbundet, der i forvejen kæmper med en formindsket støtte fra Danmarks Idræts-Forbund, fortæller sportschef Ulrik Schmidt.

- Det er lidt en ikke særligt godt smagende double whopper, vi har fat i her, siger han om de trange fremtidsudsigter for dansk kvindecurling.

Det er opløsningen af Team Lene Nielsen, der har afstedkommet beslutningen fra Team Danmark om at droppe støtten til kvinderne.

Kortsigtet løsning

Kun to af spillerne fra det hold er stadig med, mens resten består af nye navne, og de har meget små medaljechancer ved OL, lyder vurderingen.

Derfor får de ikke del i de 1,1 million kroner, der er afsat, og som er af stor betydning i forsøget på at komme til OL i Pyeongchang næste år.

Derfor mener Ulrik Schmidt også, at der er tale om en kortsigtet løsning, der risikerer at ødelægge fremtidige OL-perspektiver for kvinderne.

- Det her hold har chancen for at komme til OL. Det er måske ikke blandt favoritterne, men det ligger lige under. Det er et meget talentfuldt hold, og om fire år vil de forhåbentligt stå endnu stærkere, og det ville have rigtig stor værdi for dem at komme til OL, siger han.

OL-håbet lever endnu

Selvom de danske curlingkvinder kan sikre sig en OL-billet uden hjælp fra Team Danmark, hvis de leverer de nødvendige resultater i kvalifikationsturneringerne, er den manglende økonomiske opbakning et alvorligt benspænd.

- Damerne kommer til at spille to turneringer fra nu af og frem til OL-kval. Og resten må de så prøve at forberede sig til ved at træne herhjemme og spille træningskampe mod hjemlige hold, som slet ikke er det samme.

- Noget andet er også at være en del af Team Danmark-systemet og have adgang til fysioterapeuter, træningsfaciliteter og sådan nogle ting, siger sportschefen.

Skulle scenariet blive en realitet og det urutinerede hold kvalificere sig til OL Tokyo, vil omstændighederne for dets deltagelse være omgærdet af usikkerhed.

- Vi har en tilkendegivelse – men heller ikke mere – om, at skulle det lykkes for dem at kvalificere sig, så vil de jo se på, hvad de kan gøre for at hjælpe dem hen mod OL, lyder fra Ulrik Schmidt.