120 dage i træk sad Magnus Ditlev på en yogabold i sine forældres haveskur og trænede på en ombygget kondicykel.
Hver dag - også i regnvejr.
Når han skulle spise, måtte hans mor skære maden ud i små bidder, for et kompliceret brud i kravebenet gjorde, at han ikke kunne løfte sin ene arm.
Det var i det hele taget "vanskeligt at fungere som menneske", som han selv udtrykker det her fire år efter, at han under en træningstur bragede ind i siden på en bil et sted nær Hillerød.
Bilisten blev blændet af solen, så da vedkommende trillede ud foran Magnus, var sammenstødet uundgåeligt. Han brækkede venstre kraveben, det ene skulderblad og højre arm omkring håndleddet.
Men Magnus Ditlev besluttede sig for, at hans skade ikke skulle forhindre ham i at nå målet om at blive professionel triatlet.
Det var stædigheden, der holdt ham kørende i den periode, da skaden forhindrede ham i at træne som normalt, og den i dag 24-årige triatlet fra nordsjællandske Virum mistede aldrig hverken modet eller det nødvendige engagement, som skal til for at nå toppen.
I søndags kom så en foreløbig kulmination på karrieren, da han hentede en førsteplads til triatlon-eventet Challenge Roth i Roth bei Nürnberg nær Bayern. Vi er i det sydlige Tyskland.
Challenge Roth er ét af verdens største éndags sportsevents med mere end 250.000 tilskuere, der camperer over hele byen, som er præget af flag og skilte i en radius af flere kilometer uden for bymidten. Opmærksomheden er enorm.
Magnus Ditlev krydsede målstregen efter 3,86 kilometer svømning, 178,5 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb i tiden syv timer, 35 minutter og 48 sekunder, hvilket var bare ni sekunder fra banerekorden fra 2016, som klæber til tyskeren Jan Frodeno.
Netop Jan Frodeno er ét af de største navne inden for triatlet-sporten, og han var også med i søndags. Desværre for ham måtte han udgå med en skade i akillessenen under løbeturen, hvor han kunne se en ung dansker stryge forbi ham.
- Jeg løb cirka ti meter bag ham. Det var ham og mig alene i front, for de andre konkurrenter var faldet fra én efter én. Det var for sindssygt. Pludselig trak han ud i siden og stoppede med at løbe, og han sagde noget i stil med "come on mate - you've got this", da jeg passerede ham, siger Magnus Ditlev til DR Sporten, kort efter at være landet hjemme i kærestens lejlighed på Østerbro i København.
Magnus Ditlev havde gerne taget en slutspurt mod Jan Frodeno, som han ser op til som sportsmand, for det havde toppet oplevelsen på et nærmest surrealistisk plan, hvis Magnus alligevel havde taget sejren - mand mod mand.
I stedet løb han alene over målstregen - ni sekunder fra verdensrekorden, ni minutter foran den tyske sølvvinder Patrick Lange og næsten 17 minutter hurtigere end brasilianske Reinaldo Colucci, der fik bronze.
- Jeg er sindssygt glad og stolt, men jeg er også træt oven på nogle lange dage uden ret meget søvn. Challenge Roth er så stort et stævne, at der følger en masse opmærksomhed og pligter med at ende på podiet, så jeg har været til pressekonferencer, interviews og hyldestfester, hvor jeg skulle på scenen og holde tale. Der er virkelig mange indtryk, der skal bearbejdes på kort tid, siger Magnus Ditlev.
Debut som professionel blev udsat to gange
Som knægt spillede han fodbold i B82 Virum og badminton i Virum-Sorgenfri sammen med vennerne fra folkeskolen.
Han tilbragte det meste af sin barndom på enten halgulv eller græs, men da vennerne tog på efterskole eller flyttede til andre skoler efter folkeskolen, gik det i stå med begge dele, og Magnus fik på gymnasiet øjnene op for løb og cykling.
To klassekammerater tog ham med til træning i Bagsværd Atletik Club, og herfra har karrieren taget fart fra den første halve ironman-konkurrence som 17-årig i 2015 til titlen som amatør-europamester i juni 2018.
Kort efter den triumf indtraf ulykken i Hillerød, der sendte ham ud til genoptræning på motionscyklen hjemme i haveskuret. Mødet med bilisten og de mange brækkede knogler betød, at han fik opereret en metalplade ind, der skulle stabilisere kravebenet, mens det voksede sammen.
Det skete kun en uge før hans forventede debut til et professionelt stævne.
- Det begrænsede jo selvsagt min træning i løb og cykling, og det var derfor, jeg besluttede mig for at træne helt vildt på den dér kondicykel. Lægen havde fortalt mig, at jeg kunne risikere at have svært ved at svømme som følge af skaden, så jeg måtte forbedre mig i noget andet for ikke at tabe for meget tid, forklarer Magnus Ditlev.
Træningsindsatsen blev belønnet med et stabilt stigende niveau, og han følte sig derfor i god form, da han rejste på træningslejr på Mallorca i april 2019.
- Her ville skæbnen, at jeg styrtede under en cykeltur op ad et bjerg i regnvejr. Det resulterede i en skade i hoften, så jeg stort set ikke kunne bruge mit venstre ben i fire måneder.
Derfor blev debuten til et professionelt stævne udskudt for anden gang.
- Det var vildt frustrerende, for hele min sæson blev ødelagt, og jeg var nødt til kun at svømmetræne. Jeg havde virkelig set frem til den debut, og jeg gik stadig og bildte mig selv ind, at jeg skulle gennemføre et professionelt triatlonstævne - uden noget at have det i, for jeg havde jo været skadet hele tiden.
- Hvad blev afgørende?
- Jamen, jeg blev ved at tro på, at det nok skulle lykkes, og jeg havde trods alt fået opbygget så højt et niveau og en grundform, at det viste sig at være realistisk, da det gjaldt. At jeg ikke skulle starte forfra med det hele, da kroppen var klar til at konkurrere igen.
I september 2019 skete det så endelig, da Magnus Ditlev deltog i Challenge Davos i Schweiz og blev nummer fire. Her viste han potentialet frem i "miljøet", og i 2020 kom så den første guldmedalje ved et professionelt stævne i Polen, da han krydsede målstregen hele ni minutter foran nummer to, Patrick Lange.
Det øgede opmærksomheden på ham yderligere, og der begyndte at komme lidt økonomisk støtte fra sponsorer. Penge er nødvendige i en sport, der kræver, at man rejser verden rundt og træner i forskellige klimazoner, miljøer og højder i steder Girona, Lanzarote, Fuertaventure og Mallorca.
Det er ture, han betaler det meste af selv.
Magnus Ditlev har en bachelor i kemi fra Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, og han har stadig mulighed for at vende tilbage og bygge oven på med en kandidat, men for nu handler alt i hans liv om sporten.
- Det er det her, jeg satser på hundrede procent. Jeg besluttede i 2020, at triatlon skulle have et skud, og siden har jeg brugt alt min tid på det. Det kører godt lige nu, så opgaven er at blive ved med at træne hårdt, siger Magnus Ditlev.
Lige nu gælder det forberedelse til det næste store event, som er VM på Hawaii til oktober.