Landstræner i paradressur vinder handicapidrætspris

Medaljer i massevis og stort lederskab har sikret David Amager årets handicapidrætspris.

David Amager (tv) har ført det danske landshold i paradressur til stor succes. (Foto: © DANSK HANDICAP IDRÆTS-FORBUND, Dansk Handicap Idræts-forbund)

Et utal af EM-, VM- og PL-medaljer er årsagen til, at landstræneren for paradressur David Amager i dag bliver hædret som vinder af årets handicapidrætspris, Pressalits Keep Living-prisen 2015, skriver Dansk Handicap Idræts-Forbund i en pressemeddelelse.

David Amager har siden 2009 været landstræner for de danske paradressurryttere, hvor han har ført holdet til stor succes. Han fik sin internationale debut ved VM i Kentucky i 2010, hvor det blev til hele syv medaljer og en samlet tredjeplads ved nationskonkurrencen.

Den populære landstræner roses i særdeleshed for sine evner som leder, hvor han lægger vægt på en stærk organisation omkring landsholdet, mens der skal sikres en rød tråd i det arbejde, der laves.

Om David Amager siger direktør for Pressalit Dan Boyter:

- David Amager har sikret en stribe flotte internationale resultater, som både har løftet anerkendelsen omkring paradressurens landshold og tiltrukket nye talenter til ridesporten. Det er et stærkt udgangspunkt for fremtiden. Et dressurhold er et stort team med mange forskellige funktioner tilknyttet, og David formår at skabe respekt om alle roller og om det samarbejde, der skal til for at opnå succes.

- Han er et forbillede, som trænere fra andre sportsgrene lytter til og henter inspiration hos, og jeg er glad for at kunne overrække ham Pressalits Keep Living-pris 2015, siger Dan Boyter, direktør i Pressalit, lyder det i pressemeddelsen.

Fokus på trænerne

Feltet af nominerede til årets handicapidrætspris har været udelukkende trænere fra diverse sportsgrene, og det er noget helt nyt, når prisen skal gives.

– Jeg er glad for at vi i årets udgave af handicapidrætsprisen har fået flyttet fokus på til trænerne. De har en stor andel i de præstationer, der ydes på konkurrencebanerne. Alle er deltidsansatte og har andet arbejde ved siden af, det skal også lige med, siger elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund Michael Møllgaard Nielsen.

Han håber samtidig på mere arbejde til trænerne.

- Jeg tror, at alle de indstillede drømmer om en fuldtidsansættelse, og var det muligt, kunne vi virkelig give den gas, når det gælder rekruttering, talentudvikling og medaljer til de store mesterskaber.

David Amager har selv tidligere været aktiv. Han blev uddannet berider i 1995. Han har siden august 2014 undervist i dressur.