Det er med ambitioner om at sætte ekstra millioner ind på Team Danmarks konto, at regeringen fredag har præsenteret sit forslag til den kommende finanslov.
Her lægges op til, at Team Danmark får lige over 35 millioner kroner yderligere fordelt over 2027 og 2028.
Bevillingen fungerer som en sikkerhed for de danske eliteatleter frem mod OL i Los Angeles om fire år, lyder det i begrundelsen, hvor kulturministeriet præsenterer forslag til investeringer for cirka 600 millioner kroner i perioden 2025-2028.
- Vi har sikret Team Danmarks økonomi frem mod OL i 2028. Det giver vores dygtige atleter mulighed for at fokusere på deres træning, og så kan vi forhåbentlig få en masse medaljer hjem til Danmark, udtaler fungerende kulturminister Christina Egelund (M) i en pressemeddelelse.
Ekstrabeløbet vil fordele sig således, at Team Danmark modtager 4,5 millioner kroner ekstra i 2027 og 30,9 millioner kroner ekstra i 2028.
Pengene falder i tillæg til det rygstød, der var i finansloven for 2024, hvor regeringen og en række partier over fire år prioriterede næsten 70 millioner kroner til at løfte økonomien for Danmarks dygtigste atleter.
Udsigten til at modtage ekstra støtte, hvis finansloven passerer, glæder Lars Krarup, bestyrelsesformand hos Team Danmark.
- Det er meget glædeligt, at regeringen lægger op til at forsætte opbakningen til atleterne frem mod OL i 2028. Det er vi meget taknemmelige for. Vi ved, at økonomi spiller en helt afgørende rolle for at give atleterne mulighed for at være med i kampen om medaljerne, udtaler Lars Krarup i en mail til DR Sporten.
Dermed ikke sagt, at man er i mål rent økonomisk, lyder det. Der er dog et rigtig godt udgangspunkt til at jagte yderligere midler i fremtiden.
- Det er en god dag for de danske atleter, lyder det fra Lars Krarup.
Også Team Danmarks-direktør, Peter Fabrin, ser positivt på regeringens udspil til finansloven.
- Vi er meget glade for, at regeringen prioriterer eliteidrætten og atleterne. De har brug for al den opbakning, de kan få, og midlerne kommer til at gøre en forskel, lyder det fra Peter Fabrin.