Der blev talt om, at det var 'typisk dansk', da Portugals Cristiano Ronaldo i femte minuts tillægstid headede bolden til 1-0 i kassen i Parken tirsdag aften.
Det er muligt, men så var det til gengæld atypisk dansk det, der et par timer siden udspandt sig flere tusinde kilometer nordpå. I Reykjavik ville det nemlig i givet fald have været typisk for U21-landsholdet efter en fremragende kvalifikation at have udspillet Island over to playoff-kampe, men alligevel ikke nå EM-slutrunden næste sommer ovenpå et hav af brændte chancer samt en klar målmandsfejl.
Sådan gik det imidlertid ikke.
Jess Thorups hold af danske talenter hev med resultaterne 0-0 og 1-1 lige akkurat den samlede sejr hjem over islændingene, og lige så uskønt og nervebetonet det hele endte med at blive, lige så vigtigt og essentielt for fremtiden kan det nuværende U21-landshold vise sig at blive.
Det hele handler om erfaring med store kampe, og alene i disse to knald eller fald-kampe mod Island, har en del af U21-drengene for første gang i deres landsholdskarriere prøvet at være virkelig under pres i rollen som klare favoritter og med stort fokus udefra på deres kampe.
Det klarede de. Med nød og næppe, men de klarede det. Og det vil give dem ballast fremover.
På samme måde vil spillere som Jannik Vestergaard, Jores Okore, Lasse Vigen, Andreas Christensen, Nicolaj Thomsen, Andreas Cornelius og Lucas Andersen næste sommer få uvurderlig slutrundeerfaring, når Danmark nu er blandt de otte deltagere ved EM i Tjekkiet. Ja, det kan endda blive udvidet til en unik oplevelse med OL i Rio i 2016, hvis holdet bliver blandt de bedste fire ved slutrunden næste sommer.
Derudover er holdet allerede det næste halve år yderst interessant som testmodstander for store nationer som Italien, Tjekkiet og England i stedet for at spille mod mindre, ligegyldige modstandere. Med andre ord: de danske talenter bliver matchet mod de bedste i deres årgang.
Ser man historisk betyder det meget, at Danmarks kommende A-landsholdsspillere får de her oplevelser. Eksemplerne er talrige. Det nuværende succesfulde islandske landshold, som har åbnet de voksnes EM-kvalifikation med sejre over Tyrkiet og Holland, er i høj grad bygget op omkring stammen på det hold, der kvalificerede sig til EM for U21-landshold i 2011 på dansk grund.
Og sommerens tyske verdensmestre tæller mange spillere (Neuer, Özil, Khedira, Hummels, Boateng, Höwedes) fra den årgang, som i 2009 sammen vandt ungdommens EM-titel i Sverige.
Jeg siger ikke, at A-landsholdet herhjemme nødvendigvis nu vil gå fra sejr til sejr i årene fremover, men der er banet vejen for et helt andet udviklingsgrundlag.
Rundt om er der blevet talt om en gylden generation på U21-landsholdet, men det er endnu alt for tidligt at bruge den retorik. De har for eksempel ikke vundet noget sammen endnu - altså ud over erfaring og chancen for at få endnu mere af den.
Det er imidlertid nok så vigtigt, og derfor var det mere afgørende end som så, at Jess Thorups hold med hiv og sving kom forbi Island.
Ja, faktisk var det et ret klart lys på en ellers mørk tirsdag aften.
Et bud på Danmarks U21-trup til sommer
Til sidst vil jeg komme med et bud på en dansk startopstilling ved U21 EM i Tjekkiet næste sommer:
David Jensen (FCN) - Christoffer Remmer (FCK), Jores Okore (Aston Villa), Jannik Vestergaard (Hoffenheim), Jonas Knudsen (Esbjerg) - Andreas Christensen (Chelsea), Lasse Vigen Christensen (Fulham), Pierre Emile Højbjerg (Bayern München) - Uffe Bech (FCN), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Nicolaj Thomsen (AaB).