Mikkel Hansen gjorde det forrige år, Rasmus Lauge og Niklas Landin tog skridtet op til indeværende sæson.
De vendte hjem til den danske håndboldliga.
Tre af denne generations største navne kan nu opleves uge efter uge i haller omkring i landet.
Det bifalder landstræner Nikolaj Jacobsen, som i sit job egentlig er ligeglad med, hvor i verden han skal lede efter talent til sin trup, så længe spillerne er gode nok.
Men for sporten, stemningen og opmærksomheden herhjemme har det stor betydning.
- Det er ekstremt vigtigt for dansk håndbold, at man har den tilgang, at man også gerne vil hjem og slutte af i Danmark og måske givet noget tilbage, siger Nikolaj Jacobsen til DR Sporten.
Hør landstræneren forklare, om de hjemvendte profiler kan holde niveau i den danske liga:
De tre nævnte spillere er kommet til Danmark fra klubberne Paris Saint-Germain, Veszprem og THW Kiel. Et udpluk af håndboldsportens fineste adresser.
Det skifte kan dog godt ske uden, at niveauet falder, mener landstræneren.
- Den danske liga er virkelig svær at komme hjem til.
- Der får man ikke noget foræret, selvom man hedder Mikkel Hansen eller Rasmus Lauge. Der er også nogle unge fløjspillere, der finder ud af, at Niklas Landin fylder virkelig meget fra fløjene og er dygtig til at placere sig i målet. Så jeg synes absolut, at man sagtens kan opretholde det høje niveau i Danmark også, siger Nikolaj Jacobsen.
Den holdning deler Rasmus Lauge, som er skiftet hjem til Bjerringbro-Silkeborg fra ungarske Veszprem.
- Det er da mit mål (at holde niveauet, red.). Helt sikkert. Og så er den danske liga blevet utrolig stærk.
- Så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne holde mit niveau, siger Lauge.
Større opmærksomhed
De store profilers returbillet til Danmark sker i en tid, hvor håndboldherrerne flår VM-trofæer til sig efter behov.
I januar skete det blandt andet på ryggen af en kraftpræstation fra Rasmus Lauge, der scorede ti gange i finalen og den søndag aften i Stockholm kunne gå på vandet.
Efter fire år i Ungarn rykkede han og familien i sommer til Danmark, og selvom han afviser, at det ligefrem har været karriereændrende, har forskellene dog også kunnet mærkes.
- Det er svært at komme hjem, specielt med det øgede fokus, der er nu på den danske liga, men også på mange andre parametre, siger Rasmus Lauge.
Apropos fokus kan I lige få lidt tal at tygge på.
I sæsonen 2021/2022 spillede et af topholdene herhjemme, Aalborg Håndbold, i gennemsnit foran 1.606 tilskuere på udebane. Sæsonen efter steg tallet til 2.889 tilskuere.
Det er svært helt præcist at vide hvorfor, men der er da et pudsigt sammenfald mellem stigningen på knap 80 procent og Mikkel Hansens ankomst hos nordjyderne.
Ikke uden udfordringer at komme hjem
Landstræner Nikolaj Jacobsen virker også forholdsvis sikker på, at landsholdsstjernerne skubber på, når det gælder sportens tiltrækningskræfter.
Samtidig har profilerne dog lige skullet finde sig til rette i dansk håndbold.
- Der er ingen tvivl om, at både Mikkel og Rasmus har skullet vænne sig til at komme hjem. Jeg synes specielt også med VM-guldet i 2023, at opmærksomheden er steget yderligere, og det er også med til, at der bliver revet og flået meget i en.
Det er ikke en nem øvelse, mener Nikolaj Jacobsen.
- Det er nok der, hvor man mærker det allermest. "Nu kommer Mikkel" og "nu kommer Rasmus", og så står der et hold på den anden side, som er otte-ti procent mere klar til at stoppe de to, siger landstræneren.
Det kan Rasmus Lauge genkende. Han synes dog efterhånden, at spillet er ved at sidde der.
- Efter den seneste landsholdssamling er tingene begyndt virkelig at klikke, og jeg føler, at jeg er kommet ind i rytmen og spiller rigtig godt lige nu, siger Rasmus Lauge.
Omvendt har der også været en række positive ting ved at vende hjem. Familie og venner er tættere på, og så er der den kortere rejsetid. Det klager kroppen bestemt ikke over, fornemmer man.
Som tidligere bundesliga-spiller ved han alt om, hvordan en udebanekamp snildt kunne koste tre dage i kalenderen. Nu er det ofte reduceret til en halv dag.
Eller som landstræner Nikolaj Jacobsen siger med et grin:
- I Danmark spiller du måske klokken 16, og så er det lige før, at du kan nå hjem og være med til aftensmaden.