Klavs Bruun efterlyser vinderkultur i dansk idræt

Danske idrætsfolk er ikke opdraget til at kæmpe hårdt, og det koster dyrt, mener håndboldlandstræneren.

Klavs Bruun Jrøgensen ønsker et opgør med den danske mentalitet i holdsport. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Der bliver stillet for få krav til danske idrætsudøvere, og danskerne er ikke opdraget til at kæmpe.

Sådan forklarer landstræner Klavs Bruun Jørgensen det, han selv anser som en manglende vinderkultur hos håndboldkvinderne, der lørdag aften kiksede kvalifikationen til OL i Rio de Janeiro.

Dermed lægger han sig i sporet på sin kollega på det mandlige landshold, Gudmundur Gudmundsson, der efter EM-skuffelsen i januar efterlyste "killerinstinkt" hos sine spillere.

- Jeg tror ikke, at vi kun skal se på det danske kvindelandshold i håndbold. Det er noget kulturelt, at vi savner det engang imellem. Der er nogle af individualisterne, der er stærke, men i holdsport savner vi det.

- Det virker, som om det ligger i vores opdragelse, at vi ikke skal kæmpe så meget for tingene, som nogle af de andre. Det er min fornemmelse, at det er blevet mere udtalt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Skal losse hinanden i røven

Udtalelserne kommer i kølvandet på det afgørende nederlag til Montenegro lørdag aften, hvor danskerne ellers var foran 20-19 i anden halvleg, men gik helt i stå, da kampen skulle afgøres.

Et døgn tidligere blev holdet slået helt ud af en dårlig start mod Rumænien og formåede aldrig at rejse sig igen.

- Jeg vil fortsætte med at arbejde med det. Vi skal losse hinanden lidt i røven hele vejen rundt. Det er vigtigt, at vi stiller krav til hinanden, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Veteranen Rikke Skov er på bølgelængde med landstræneren.

- Montenegro kom ind og brølede og spillede, som om det var deres hjemmebane. Sådan har vi det ikke lige. Vi skal arbejde med, at vi går mere til hinanden og give mere af os selv på banen.

- Flere skal gå ind og sige, at de vil have bolden. Anne Mette Hansen viser gang på gang vejen, men vi skal nok alle sammen give noget mere til hinanden - også verbalt, mener Rikke Skov.

/ritzau/