I Rumænien er håndboldspilleren Frederik Ladefoged en søndag travlt optaget af en træning i sin klub Dinamo Bucuresti.
En klub han i sommer skiftede til efter en hård tid i tyske Bergischer, der sluttede sæsonen med at rykke ud af Bundesligaen. En nedrykning der medførte et afbrudt samarbejde med den danske stregspiller, men til gengæld gav ham muligheden for et skifte til den rumænske storklub.
Under en pause i træningen, finder Frederik Ladefoged sin telefon frem.
- Jeg ser, der er et nummer, der har ringet. Et nummer jeg ikke har, og han har ringet både på WhatsApp og på telefon, siger han.
- Jeg laver klassikeren, smider nummeret ind i MobilePay, hvor jeg så kan se, at det er Nicolaj Jacobsen. Så flyver jeg ud fra træningen og ringer tilbage, for jeg har følelsen af, at det måske kunne være min tur.
Mavefornemmelsen fejler ikke noget hos Frederik Ladefoged, for landstræneren var ganske rigtigt indstillet på at give ham chancen til den kommende samling. En udtagelse baseret på solide præstationer både i Dinamo Bucuresti og Bergischer, trods klubbens nedrykning.
Stille og rolig fyr. Eller hvad?
Og nu sidder han her så. 201 centimeter høj og 28 år gammel. En atypisk alder for en debutant på det måske bedste landshold i verden.
Den lange brogede vej til pladsen på Jacobsens mandskab skyldes, ifølge Ladefoged selv, at han har truffet de rigtige klubskift.
- Jeg er meget stille og rolig, og jeg har taget nogle klubvalg, som nok gør, at jeg kan komme i betragtning til udtagelsen. Skridt for skridt, et par hold i Danmark, så til Tyskland og nu til Rumænien.
Og nu altså til landsholdet.
Opgavebeskrivelsen fra Nicolaj Jacobsen lyder, at Ladefoged primært skal markere sig i den defensive lejr. Et område befolket af i forvejen tunge drenge. Simon Hald, Magnus Saugstrup. Muskler til højre og venstre.
Og hvordan går man så lige til den opgave?
- Ja, jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke havde tænkt særlig meget over det. For når man bliver udtaget til landsholdet første gang, så kribler det i en, siger han.
Om det er rammerne for interviewet eller den stoiske ro hos skibonitten, der trænger igennem, skal være uvist. Men konklusionen for den ellers benhårde håndboldklippe er, at det handler om at gå afslappet til sagen.
- Jeg er en stille og rolig fyr, og jeg skal bare være mig selv. Jeg tager de minutter, jeg kan kæmpe mig til, og så viser jeg det bedste af mig selv. Det bliver meget stille og roligt, det er sådan, jeg er, siger han.
Men adspurgt, om ikke det kan gå hen og blive lige lovlig stille og roligt, afslører Ladefogeds blik dog også, at man nok ikke skal forvente at se en spiller, der kommer til at trække sig i duellerne.
- Nej, det er klart, at jeg skal da vise, hvad jeg kan. Hvis jeg klistrer mig til væggene, så bliver jeg nok ikke valgt igen.
Hvordan er det så?
I Danmark er vi efterhånden forvænte med, at nye unge stjerneskud sætter kurs mod landsholdet år efter år. Så forkælede kan vi tillade os at være.
Og i stuerne foran tv-skærmen kan vi så nyde godt af navne som Mathias Gidsel, Thomas Arnoldsen, Mikkel Hansen og lignende profiler, der engang var de nye drenge i klassen.
Men vi er ikke alene om at iføre os klaphat og tørklæde og heppe på Danmark på afstand.
- Jeg tror, de fleste, der spiller håndbold på topniveau og ikke er en del af landsholdet, de følger stadigvæk landsholdet og ser så mange kampe som muligt, siger Frederik Ladefoged.
- Det er lige før, man sidder med sin trøje på hjemme i stuen og ser OL-finale.
Derfor er det forståeligt nok også en særlig følelse, der florerer i kroppen på snart 30-årige Ladefoged, når han nu pludselig befinder sig på det hold, han i så mange år har fulgt gennem en skærm.
- Det er vanvittigt fedt. Det er jo det ultimative hold at spille for, så jeg er enormt glad og stolt. Og jeg håber selvfølgelig på, at jeg på en eller anden måde kan bidrage og gøre opmærksom på mig selv.
- Men jeg er også godt klar over, at det her måske er verdens bedste landshold, så det gør selvfølgelig, at det er svært. Men omvendt er jeg også blevet prikket på skulderen af en årsag.
Landsholdet skal møde Norge og Sverige i den såkaldte EHF Euro Cup. Kampen mod Norge spilles onsdag den 6. november klokken 21.00, og kampen mod Sverige spilles søndag den 10. november klokken 16.00.