I håndboldens fineste klubturnering Champions League spiller de medvirkende hold op i mod 14 kampe i det indledende gruppespil.
Men det er ifølge nuværende Rhein-Neckar Löwen-træner og kommende danske landstræner Nikolaj Jacobsen alt for mange. Han ser gerne færre kampe i gruppespillet.
- Lige nu er der for mange kampe i Champions League. De tyske klubber kæmper sig igennem turneringen uden at stille med stærkeste hold og ender derfor ikke øverst oppe. Det er ærgerligt for produktet. De mange kampe gør også, at de store kampe er blevet hverdagskost. De bør kun være i knald eller fald-fasen, siger Jacobsen til DR Sporten.
Den danske cheftræner i tyske Rhein-Neckar Löwen mener, at de mange kampe er et problem for de tyske hold, når de møder klubber fra mindre ligaer, hvor der spilles færre kampe end de 56-60 kampe, som de tyske hold kan nå i løbet af en sæson.
- For de tyske hold er det svært at hamle op med hold fra mindre ligaer som Kielce, Vardar og Veszprem, hvor de har god tid til at forberede sig og kan spare spillere. - Når de tyske hold spiller så mange kampe i Champions League, så dræner det kræfterne. Det gør jo også, at ingen af de tyske klubber kan satse på gruppespillet i Champions League, hvilket gør at de tyske klubber får et meget sværere udgangspunkt videre i turneringen.
Som et alternativ til den nuværende struktur foreslår Nikolaj Jacobsen, at formatet ændres fra to grupper á 16 hold til otte grupper á fire hold. Det vil betyde otte færre kampe i gruppespillet.
BSV-træner: Champions League-kampe er attraktive
I BSV byder Champions Leagues gruppespil på 14 kampe i denne sæson. Men modsat Nikolaj Jacobsen, så glæder cheftræner Peter Bredsdorff sig over de mange kampe.
- Det er ingen hemmelighed, at jeg synes, at det er enormt attraktivt at være med i Champions League, og vi har stor fornøjelse i at være med i de her 14 gruppekampe. Champions League-kampene er attraktive, og dem skal vi holde fast i, så vi kan udvikle vores sport, siger BSV-træneren til DR Sporten.
Bredsdorff anerkender, at de tyske klubber kan være udfordret af de mange kampe, der medfører mange og lange rejsedage. Den danske træner mener dog ikke, at der bør blive skåret ned på den europæiske klubturnering.
I stedet mener BSV-træneren, at man bør kigge nærmere på landsholdsslutrunderne.
- Vi vil gerne skabe gode forretninger og rammer for vores klubber og udvikle sporten, og der er det vigtigt, hvordan vi skruer kampkalenderen sammen. Det er en samlet snak, hvor vi også må inddrage slutrunderne, der blokerer for januar hvert år og giver udfordringer. Man kunne for eksempel droppe en slutrunde eller to og spille EM og VM hvert andet år, siger Bredsdorff.
At justere på antallet af slutrunder synes Nikolaj Jacobsen ikke er et skridt i den rigtige retning.
- Jeg synes ikke, at vi skal pille ved antallet af slutrunder. Jeg kan godt lide, at der en slutrunde hvert år. Det er godt for vores håndbold, og jeg synes, at landsholdene allerede er skåret ned i forhold til, hvad det var tidligere. Jeg synes, at vi skal reducere Champions League i stedet.
Tværnationalt samarbejde
De to danske trænere er enige om, at det er sundt at tænke nyt i forhold til formatet i Champions League.
Peter Bredsdorff ser gerne, at de forskellige involverede parter sætter sig ved samme bord og diskuterer, hvordan kampkalenderen kommer alle til gode.
- Vi er nødt til at se, hvordan vi kan udvikle sporten, så vi ikke sidder fast i det format, vi har nu. Jeg vil rigtig gerne have, at håndboldens parter kan sætte sig sammen og se både på landsholdshåndbold, de nationale ligaer, Champions League og Europa Cup og diskutere kampkalenderen i sin helhed.
I Tyskland er Nikolaj Jakobsen enig, men frygter, at det kan blive en vanskelig proces.
- Det er altid en god idé at samarbejde. Jo mere samarbejde, vi kan få, jo bedre bliver det. Men jeg tror, at det kan blive svært at få enderne til at mødes.