Tak. Men nej tak.
Det er den korte opsummering på svaret, når golfspilleren Thomas Bjørn bliver spurgt, om han kunne tænke sig at deltage i en udbryderliga ved navn Super Golf League.
Her skal en lang række af golfens største stjerner efter planen deltage mod astronomiske pengesummer fra Saudi Arabien i bytte.
BBC har for eksempel berettet, at US Open-vinderen fra 2020, Bryson DeChambeau, skulle være blevet tilbudt 100 millioner dollars for at være reklamesøjle for ligaen.
Pengene kommer blandt andet fra den statslige investeringsfond, Public Investment Fund, der som en investering blandt andet har købt fodboldklubben Newcastle United i Premier League.
Den saudiske regering har flere gange forsøgt at bruge sporten som udstillingsvindue.
Men tanken om en udbryderliga, hvor klodens bedste golfspillere skal dyste mod hinanden, er ikke ligefrem noget, der tiltaler den danske golfspiller Thomas Bjørn, som spiller på Europa Touren.
- Jeg kan godt se, at det ville skabe noget interesse for både medier og fans, hvis der var færre spillere i konkurrence, og de bedste spillere dystede mod hinanden hele tiden. Men jeg har store problemer med at se, hvordan det skal give plads til de unge spillere.
- Derfor er jeg meget kritisk. Jeg synes, at det nuværende system fungerer glimrende, og jeg synes de bedste spillere møder hinanden nok gange i løbet af et år. Og alt andet lige så vil de fire Majors altid være de turneringer, som de bedste spillere i verden fokuserer på, siger Thomas Bjørn til DR Sporten.
For to år siden blev danskeren valgt ind i bestyrelsen hos Europa Touren, hvor han også tidligere har siddet ni år i turneringsudvalget.
En tour, som Super Golf League, sandsynligvis vil komme til at være i direkte konkurrence med sammen med den amerikanske PGA-tour.
Er ikke bæredygtigt
På Europa Touren kan du spille dig til et tourkort. I Super Golf League vil spillerne derimod blive håndplukket.
Og derfor mener Thomas Bjørn ikke, at det er ’bæredygtigt for golfsportens fremtid’, hvis Super Golf League ender med at gå fra tanke til handling.
For det vil sandsynligvis betyde, at færre unge spillere får chancen, mens konkurrencerne bliver mindre spredt geografisk, end det er tilfældet i øjeblikket.
- Det er vigtigt, at Sergio Garcia kommer tilbage og spiller i Spanien. Det er vigtigt, at de amerikanske spillere kommer til USA for at spille, og det er vigtigt, at de danske spillere kommer hjem til Danmark.
- Lige nu er det superfedt, at de professionelle tours kommer rundt i stort set hele verden. Får vi fjernet det element, så er det tvivlsomt, om det vil gøre noget godt for golfsporten i det lange løb, siger Thomas Bjørn.
Men det er ikke alle de største golfstjerner, der deler den holdning. Blandt andet har det amerikanske golfikon Phil Mickelson offentligt luftet, at han overvejer sine muligheder for at spille med i det saudiske foretagende.
Han mener nemlig, at PGA-touren opfører sig både ’afskyeligt’ og ’grådigt’.
- De er nogle skræmmende røvhuller at engagere sig med. Vi ved, at de dræbte journalisten Jamal Khashoggi og har en forfærdelig indstilling til menneskerettigheder. De henretter folk for at være homoseksuelle. Velvidende alt dette, hvorfor overvejer jeg det overhovedet? Fordi du kun får chancen for at ændre PGA-touren én gang i livet.
En voldsom udtalelse rettet mod saudierne, som Mickelson onsdag sagde undskyld for.
- Det var hensynsløst sagt. Jeg fornærmede folk. Og jeg er meget ked af mit ordvalg, skrev han en pressemeddelelse.
Skaber splid
Balladen har Thomas Bjørn naturligvis også fulgt med i.
Og det ærgrer ham, at Super Golf League allerede før tilblivelsen er noget, der skaber så meget splid blandt golfspillerne.
- Den seneste uge har vist, at der desperat bliver forsøgt gjort noget for at skabe noget nyt. Det havde måske været bedre at arbejde med de ting, vi har i dag. Vi kunne skabe noget godt sammen i stedet, siger han.
Ja, for der er ikke nødvendigvis nogen grund til at ændre på noget, der virker.
Nogle af sportens største stjerner som Jon Rahm, Collin Morikawa, Justin Thomas, Dustin Johnson og Bryson DeChambeau har allerede meldt ud, at de støtter PGA-touren.
På den anden side står altså Phil Mickelson, der nu har rodet sig ud i en masse ballade efter sin udtalelse.
Træls, mener Thomas Bjørn.
- Jeg kan slet ikke stå bag hans holdning til tingene, men nu har jeg kendt Phil Mickelson som person i 30 år, og jeg har det skidt med, at han er endt med at stå i den her situation, fordi vi er begyndt at snakke om Super Golf League.
- Og jeg har det lidt svært med, at der kommer nogen og forsøger at skabe splid i sporten, så de kan få det, som de gerne vil. Min umiddelbare tanke er derfor, at jeg ikke vil være med, lyder det fra den danske golfstjerne, der samtidig fortæller, at han ikke selv er blevet tilbudt at deltage i Super Golf League.
Derfor bliver det altså et tak, men nej tak fra Thomas Bjørn.
Og sådan skal det også være for de spillere, som fortsat vil spille med på PGA Tour.
Tourens øverste leder, Jay Monahan, har nemlig meldt ud, at spillere bliver streget fra deltagerlisten, hvis de siger ja til at spille med i Super Golf League.
Af danske deltagere kunne brødrene Rasmus og Nicolai Højgaard være mulige deltagere, da de har stor succes på Europa Touren.
DR Sporten var tirsdag i kontakt med Rasmus Højgaard, men han havde ingen kommentarer til hverken den verserende konflikt, eller hvorvidt han og broderen var blevet kontaktet af ophavsmændene til Super Golf League.