Når de hvide golfbolde om en uges tid skal tee'es op under Nevadas efterårssol ved Shriners Childrens Open, kommer én af spillerne til at skille sig særligt ud.
For som blot den syvende kvinde i historien skal amerikanske Lexi Thompson spille med i en turnering på herrernes PGA Tour. Noget hun er ganske stolt over.
- Det er en virkelig fed mulighed for mig at spille sammen med mændene. Samtidig kan jeg sende et signal til de små piger og drenge om, at ingen drøm er for stor, siger Lexi Thompson til PGA Tourens officielle hjemmeside.
Lexi Thompson, som er en af de længstslående kvinder på LPGA Tour, fortæller, at hun blev meget inspireret, da hun tidligere oplevede stjerner som Annika Sörenstam og Michelle Wie West spille med herrerne.
Overhovedet et mål?
Lexi Thompson spillede for det amerikanske hold ved den prestigefyldte Solheim Cup, hvor hun blandt andet slog danske Emily Pedersen i en direkte duel. Hun må derfor siges at have niveauet med sig i golftasken.
Man skal dog ikke forvente, at hun kommer til Nevada for at spille med i toppen, hvis man spørger Henrik Knudsen, som er golfkommentator hos Viaplay.
- Det bliver selvfølgelig en fantastisk oplevelse for hende, og det er en sjov gimmick. Men jeg tror, at man skal tage det lidt med et gran salt, siger han.
Der er nemlig, ifølge Knudsen, i højere grad tale om en markedsføringsmanøvre fra Shriners Childrens Opens side. Noget han i øvrigt sagtens kan se det fornuftige i.
- Jeg synes, det er herligt, at der kommer opmærksomhed omkring den her slags turneringer, og det bliver sikkert sjovt at se.
- Men hvis hun skal spille fra samme tee-sted som herrerne, så kommer hun ikke til at have en chance. Det ville være flot, hvis hun klarer cuttet, siger Henrik Knudsen med henvisning til, at halvdelen af spillerne bliver sorteret fra i løbet af turneringen.
Men er det så virkelig en stor drøm for de kvindelige spillere at spille sammen med herrerne? Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup hælder mere til Knudsens perspektiv.
- Det er ikke noget mål for mig overhovedet, og jeg tror, mange andre har det på samme måde, siger hun.
- Jeg tror, at hendes deltagelse er noget sponsormæssigt, og fordi hun har det navn, som hun har.
Mænd og kvinder skal dele scenen, ikke konkurrencen
Den største forskel på mænd og kvinder i golf findes, som i så mange andre sportsgrene, ved fysikken. Mændene slår længere end kvinderne, og derfor er kvindernes tee-sted typisk placeret tættere på hullet. På den måde kan man udligne nogle af de fysiske forskelle.
I DP World Tour-turneringen Scandinavian Mixed har man i nu tre udgaver forsøgt at spille mænd og kvinder blandet, hvor der spilles fra forskellige tee-steder afhængig af køn.
En struktur med blandet succes, ifølge Henrik Knudsen.
- Det fungerede okay ved Scandinavian Mixed, men det er ikke noget, jeg ser en stor fremtid i, siger han.
- Forskellene er for store, for selvom man kan sige, at kvinderne burde være lige så gode til det korte spil, så bakker statistikkerne det ikke helt op. De putter heller ikke lige så godt.
Nicole Broch Estrup er enig.
- Der er alt for stor forskel på fysikken. Og selv ved Scandinavian Mixed er det svært at gøre det fair i forhold til længde, styrke og spin på bolden.
Et tiltag der involverer både mænd og kvinder, som de til gengæld begge ser som en mulig succes, ville være, hvis man afholdte de mandlige og kvindelige turneringer samme sted samtidig. Ligesom man ofte ser i tennisverdenen, hvor herrerne spiller den ene dag og kvinderne den anden dag. Men ikke mod hinanden.
- På den måde ville de kunne dele scenen, og det tror jeg, at der er en stor fremtid i. Men at spille mod hinanden - nej, siger Henrik Knudsen.
Til december skal der spilles en turnering i USA kaldet Grant Thornton, hvor netop denne model vil blive benyttet. Noget Nicole Broch Estrup byder velkommen.
- Det er virkelig fedt, og det hjælper især kvindegolfen med at få den opmærksomhed, den fortjener.
- Grant Thornton forsøger at gå i den retning, og heldigvis bliver der prøvet flere og flere ting af i fremtiden, siger hun.