Båndet mellem England og Australien er stærkt.
De to lande har samme sprog, interne handelsaftaler, en fælles interesse i at fremme hinandens kunstnere og meget, meget mere. Ja, de har endda samme konge, Kong Charles den 3.
Men det er ikke udelukkende fred og fordragelighed mellem de to nationer.
De deler nemlig også et brændende ønske om at besejre hinanden, når de to hold brager sammen i semifinalen ved VM i fodbold for kvinder senere i dag.
Ikke kun fordi der er en plads i VM-finalen på spil. Inden for sport gemmer der sig nemlig også en 130 år lang rivalisering mellem de to nationer og en symbolsk kamp om urnen og asken.
'The Ashes'
- En gammel fjende. En ny kamp. Og en tilbedende nation, der holder vejret.
Sådan lød én af det australske Daily Telegraphs overskrifter forleden. De australske aviser har ikke manglet superlativer i beskrivelserne af rivaliseringen mellem Australien og England.
Vi bliver dog nødt til at skrue tiden en tand tilbage for at forstå konteksten.
I 1882 triumferede Australien på den ikoniske cricketbane The Oval over England og kunne lade sig hylde som vindere af den første udgave af den sidenhen ikoniske cricket-dyst mellem de to nationer. 'Test Cricket Series' blev den kaldt.
Som symbol på Australiens triumf fik de en urne med aske som symbol på, at cricket er død i England, Australien har besejret briterne. Der findes forskellige fortællinger af, hvad asken kom fra, alt fra en afbrændt bold til en cricket-pind.
I de sidste 130 år har England og Australien kæmpet om urnen og asken, og i sidste måned blev The Ashes, som cricketkampen i dag bliver kaldt, afgjort, hvor Australien sejrede i både mændenes og kvindernes kampe.
De engelske medier har derfor pumpet de engelske spillere og trænere med spørgsmål om betydningen af kampen med tanke på rivaliseringen.
- Det kommer til at blive virkelig stort. Og efter jeg har fået en masse spørgsmål, kan jeg forstå, det sikkert bliver endnu større, end jeg havde forestillet mig, siger Englands træner, hollandske Sarina Wiegman, til the Guardian.
Også i den australske lejr har spørgsmålene om rivaliseringen fyldt en del, og selvom spillerne har forsøgt at nedtone det, så anerkender de også, at den eksisterer.
- Der er tydeligvis en kæmpe rivalisering mellem England og Australien, og det kan mærkes alle vegne, siger Australiens keeper, Mackenzie Arnold.
En spionhelikopter
Cricket, netball, rugby. Ja, selv dart. Det er alle sportsgrene, som bliver nævnt i disse dage i forbindelse med rivaliseringen.
For præcis 20 år siden spillede de to nationer en legendarisk finale ved VM i rugby, hvor den australske avis Sydney Morning Herald måtte komme med en officiel undskyldning til England dagen derpå, efter de havde mobbet englænderne oven på et svidende britisk nederlag.
Ved VM i Australien og New Zealand har de australske aviser så igen haft næsen i sky. Eller. Helikopteren i sky.
Den australske udgave af Daily Telegraph har nemlig, ifølge the Guardian, sendt en helikopter i luften for at spionere på Englands ellers lukkede træning.
På avisens hjemmeside har de publiceret et billede med teksten 'Velkommen til junglen, løvinder'. Englands kvindelandshold bliver kaldt løvinderne.
- Vi har sendt en helikopter op for at se, hvordan den gamle fjende forbereder sig, skriver avisen yderligere.
Australien er ofte blevet beskyldt for at snyde af englænderne, men hverken spillere, trænere eller det engelske fodboldforbund vil kommentere på hændelsen.
I stedet er fokus udelukkende på kampen, og her er der ingen slinger i valsen hos de engelske spillere.
- Det bliver et fyldt stadion med mange australske fans, men vi ved, at når vi spiller op til vores bedste, så er vi ustoppelige, siger profilen Lauren Hemp.
Om Hemp får ret, og England kan spille sig videre til finalen, finder vi ud af kl. 12.00, når der skrives endnu et kapitel i den lange historie om rivaliseringen mellem England og Australien.
Kampen kan høres direkte i Liga på P4 og i DR Lyd ellers ses hos vores kollegaer på TV3 eller Viaplay.