Det er som regel forbundet med begejstring hos fanbasen, når en klub sikrer sig en spiller, som halvdelen af det europæiske fodboldmarked flår i.
Men ikke i Borussia Dortmund.
For mens den tyske landsholdsspiller Felix Nmecha forbereder sit skifte fra Wolfsburg til storklubben i Ruhr-dristriktet, er en stor portion af klubbens fans gået på barrikaderne for at forhindre skiftet.
Årsag? Nmecha har på sin Instagram-profil delt indhold, som flere betragter som at være anti-LGBTQ.
Blandt andet har Felix Nmecha delt en video den 1. juni, hvor Pride-måneden blev skudt i gang, fra profilen 'Reformed by Christ', der sammenlignede Pride med djævelen.
Og nu er spørgsmålet så, om der venter et kæmpeskifte til Borussia Dortmund, der var få minutter fra at vælte Bayern München af tronen og blive tysk mester i seneste sæson.
Det gør der ikke, hvis det står til store dele af fansene af den tyske klub.
Stå ved værdierne
Hvert år dedikerer Borussia Dortmund en hjemmekamp til anti-diskrimination, og tilbage i november vedtog klubben sammen med klubbens fans et sæt af kerneværdier.
- Vi betrager os selv som et diverst, inkluderende fællesskab. Et hjem for alle Borussen, uanset alder, optræden, køn, seksuel identitet og orientering, kultur, religion, hudfarve, nationalitet og social baggrund.
En fanfraktion kaldet 'Rainbow Borussen' var ikke sen til at tale dunder, da først transfersnakken om Felix Nmecha begyndte at tage til.
- Borussia Dortmunds bestyrelse sender det signal, at hvis en homofobisk spiller er god nok, så prioriteres det over interessen hos de spillere, som ikke føler sig komfortable nok til at "springe ud".
- Skulle transferen blive en realitet, så vil skaden på LGBTQ-fællesskabet i fodbold lide alvorlig skade.
Man skal være forsigtig
Borussia Dortmund beskyldes derfor for det samme, som den danske biotek-gigant Chr. Hansen, der med bundlinjen for øje besluttede sig for at droppe sin offentlige støtte til LGBT-personer.
Det er nemt at have værdier, så længe de primært står på et papir, lyder kritikken
Så simpelt er det dog ikke, hvis man spørger Thore Naujeck, formand for den danske Borussia Dortmund fanklub i over ti år.
- Man skal forstå, at eksempelvis danske fans ikke er nær så tætte på klubben, som de tyske fans. Der er langt flere værdier bundet til klubberne, især i Dortmund.
- Klubben er en religion, og det skal man huske. Om spillerne så har forstået det, det er et andet perspektiv. Fansene tillægger klubben nogle værdier, som forretningen ikke kan tænke i økonomisk. Men man forventer, at spillerne har de værdier, siger Thore Naujek.
Men står det til dig, som formand for den danske fanklub, kan Felix Nmecha så spille for Dortmund, når I har de værdier?
- Ja, det kan han godt. Jeg tror ikke, han har været bevidst om sin rolle og den rækkevidde, som de opslag på Instagram har. Jeg tror ikke, han ville sende det budskab, og inden man hører fra ham, synes jeg, man skal være forsigtig med at sige, at det er dét, han mener.
- Folk må gerne kalde mig for naiv, for han burde jo vide det, men jeg vil være forsigtig med at dømme ham så tidligt, siger Thore Naujek.
De tolerantes intolerance
Det fleste husker balladen under VM i Qatar, hvor Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) forbød hold at anvende det regnbuefarvede 'OneLove'-anførerbind.
Foran verdens linser poserede det tyske landshold med hænderne foran munden, da en uges ballade om anførerbindet kulminerede.
Det tyske fodboldforbund DFB har allerede udtalt, at man "vil tage en snak med Felix Nmecha" inden næste landsholdsudtagelse, og det er ikke første gang, at fodboldforbundet går ind i den slags sager.
Tilbage inden VM i 2018 var det den tidligere landsholdsspiller Mesut Özil, der har tyrkisk baggrund, som blev kritiseret for at trykke hånd med den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.
En kritik, som blandt andet ledte til, at Mesut Özil endte med at trække sig fra landsholdet.
For Finn Janning, filsof og forfatter til bogen 'Opmærksomhedens filosofi - frihed, kærlighed og fodbold', er problematikken efterhånden velkendt.
- Generelt set i sport, er der status forbundet med det moralske spil, og når man gerne vil tage sig rigtigt ud, så det bliver meget enten eller. Men kigger man på etikken gennem historien, har det hele tiden været både og.
- Dem, som hævder, at de er tolerante, kan ofte ende med at blive intolerante. I tilfældet med Felix Nmecha, kunne man starte med at invitere ham til at møde fanklubben og vise et udtryk for tolerance - altså have en dialog.
- Vi er jo ikke helt perfekte nogen af os, og det er derfor, vi har etikken, som kan guide os i problematikker. Sporten kunne være en åbning for det, for der var plads til alle under de samme regler. Det er vi måske ved at udelukke ved at sige, at der er nogen, som vi ikke vil have, siger Finn Janning.
Kun én slags spiller er ikke velkommen
22-årige Felix Nmecha har da også, med stor sandsynlighed efter rådgivning fra sin måske kommende arbejdsgiver, været ude og forklare, hvor han i virkeligheden står.
Med blandede reaktioner til følge.
Flere Instagram-brugere kalder ham "homofob" og "hykler", mens en anden fløj står på, at det er trist, at man som kristen i Tyskland skal retfærdiggøre og forsvare sin tro, hvis ikke man vil opfattes som en fjende.
Og det er netop en generel tendens, som, Finn Janning tror, vil ensrette sporten i fremtiden.
- Der er meget status og prestige i at have den rigtige moralske holdning. Det er noget, som Dortmund har profileret sig på. På den anden side, bliver en del af den moralske samtale hele tiden undermineret af penge, som vi også så med VM i Qatar og saudiarabiske ejere i Premier League.
- Med Dortmund-sagen er det også en måde at profilere sig på. Hvilke værdier er det, de repræsenterer, hvilke principper er der på spil i sporten? Ét af dem er, at der skal være plads til alle, og det er jo et paradoks.
- Så skal man vedkende sig, at fodbolden og sporten, som dyrkes i Dortmund, ikke er for alle, siger Finn Janning.
Spørger man Thore Naujeck, er der som udgangspunkt plads til alle i en klub som Borussia Dortmund.
Og dog. Spillere fra Borussia Dortmunds lokal- og ærkerival er undtagelsen.
- Du køber ikke en spiller fra Schalke 04. Det gør man bare ikke. Det er sket et par gange, og det er en uskreven regel, fordi det skaber så meget uro.