Siden 1995 har der været 12 hold i Superligaen, men det ændres nu. Strukturen med 12 hold og 33 kampe har ofte fået kritik, fordi holdene ikke mødte hinanden lige mange gange på ude- og hjemmebane.
Nu er klubberne i Divisionsforeningen blevet enige om at udvide rækken og mangler kun DBU's godkendelse, før det er sikkert, at der fra 2016 vil være 14 superligahold.
Processen med at blive enige om en ny struktur har været lang. Du kan få et overblik over udviklingen her:
*2009: Allerede for seks år siden drøftedes en ny turneringsstruktur, da analysefirmaet Capacent foreslog et slutspil. Dengang kunne klubberne ikke nå til enighed.
*2015:
*4. marts: Divisionsforeningen melder ud, at man vil kigge på en ny struktur i Superligaen. Den hollandske konsulentvirksomhed Hybercube hyres til at komme med forslag til, hvordan en ny struktur kan se ud.
*6. maj: Hybercube fremlægger 20 forskellige forslag til en ny ligastruktur. Der er både forslag med 10, 12, 14 og 16 hold. Et af forslagene er at beholde den nuværende struktur med 12 hold og 33 kampe.
*3. juni: 18 modeller er blevet forkastet, så der reelt kun er to muligheder tilbage. Et forslag med 12 hold og et med 14 hold. Begge forslag indeholder slutspil.
*10. juni: Divisionsforeningen melder ud, at de ikke kan blive enige om en ny struktur for Superligaen. FC København og FC Midtjylland melder ud, at Superligaen ikke er bæredygtig med flere end 12 hold.
*19. juni: Højest overraskende genoptages diskussionerne om en ny turneringsstruktur i Danmark. Klubberne vil udvide Superligaen til 14 hold og overvejer at gøre det allerede for den kommende sæson, men bliver enige om, at udvidelsen skal ske fra 2016.
*20. juni: Klubberne bliver enige om en ny turneringsstruktur. Formelt set vedtages strukturen først på et bestyrelsesmøde i den kommende weekend.
Ændringen af strukturen betyder, at kun ét hold vil rykke ud af Superligaen næste år, og tre vil rykke op fra 1. division. Dermed vil der være 14 hold i Superligaen.
/ritzau/