I aften klokken 18 leveres superligasæsonen 16/17's første indersidespark i Viborg, når byens hold tager mod FC Nordsjælland.
Men det er en markant anderledes liga, som sparkes i gang. Superligaen er udvidet med to hold og deles halvvejs i et slutspil med play-off-kampe og en række nedrykningsgysere.
- Der er flere hold til at dele kagen og økonomien og præmiepengene bliver så at sige smurt ud på et større stykke rugbrød, og derfor bliver der måske færre penge til de klubber, der kunne have brug for det. Det oplagte argument mod den nye struktur er, at færre hold ville styrke toppen af dansk fodbold, så det er nok hovedbetydningen, siger Martin Davidsen, der er journalist på Tipsbladet.
Eliterunde og taberrunde
Han ser gode ting i den nye ligastruktur. Men der er også angribelige elementer i den komplicerede turneringsform, der erstatter den særdeles simple superligaform, der har eksisteret i 20 år, hvor der over 33 kampe findes en vinder og to nedrykkere.
- Jeg kan sagtens følge nogle af de argumenter, der er for den her model. Men jeg er lidt bekymret for, at man skaber en eliterunde og en taberrunde i slutspillet, hvor de bedste bliver skilt fra.
- Selvfølgelig kan man argumentere for, at der er gode kampe for topholdene, men bundholdene risikerer især i efteråret nogle lidt ligegyldige kampe, fordi de alligevel ikke kan komme med i det her topspil, og hvad skal de så spille før, før det bliver alvor i det her slutspil. Det, synes jeg, er lidt specielt, siger Martin Davidsen.
Mere på spil
Divisionsforeningen arguementerer for, at de mange play-off-kampe i nedrykningsspillet, hvor der er overlevelse på spil i sig selv vil højne kvaliteten. Samtidig spiller de nederste otte om en finale mod nummer tre i mesterskabsspillet om en plads i Europa.
- Nummer syv af bundholdene skal spille en finale om at komme i Europa. Det er en gulerod for dem. Men der er kun to-tre hold af bundholdene, der kan række ud efter den mulighed.
- Og så kan man diskutere det interessante og gode for dansk fodbold i, at vi kan sende nummer syv ud i Europa. Man kan godt tvivle på, at det syvendebedste hold kan konkurrere med nummer tre og fire i belgisk fodbold og så videre, siger Martin Davidsen.
Den skarpeste ryger i Europa
Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen har svært ved at finde noget kritisk at udsætte på den nye struktur.
- Der er en kamp om den sidste europæiske plads. Én finale med en stor præmie, hvor de spiller om europæisk fodbold, og det er en stor præmie. Nogen vil spørge, om det er retfærdigt, at nummer syv kan tage pladsen fra nummer tre. Men det handler om, at nummer syv skal slå nummer tre, og så er det det skarpeste fodboldhold, vi sender ud i Europa efterfølgende, siger Claus Thomsen.
Foreløbig har de danske gjort rent bord i Europa, hvor der er vundet otte ud af otte kampe i kvalifikationsrunderne til Champions League og Europe League.
Forstå den nye struktur ved at følge linket her.