Lyngby gik konkurs i 2001. Og nu kan samme skæbne måske være ved at overgå klubben igen.
De ansatte har ikke fået løn, og en konkurs er derfor rykket tættere på.
Det er noget, der bekymrer DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.
- Det kan have en voldsom, umiddelbar effekt på Superligaen. Den nye struktur er lagt an på, at der skal spilles helt til sidste spilletid om alle placeringer og nedrykningspladser. På den måde vil Superliga-strukturen tabe noget på den korte bane. Men det er heller ikke et sundhedstegn for hverken klubben eller ligaen, at sidste sæsons bronzevindere har svært ved at få tingene til at hænge sammen, lyder vurderingen.
Alligevel mener han ikke, at det er et urealistisk at få en Superliga-klub af Lyngbys størrelse til at løbe rundt som en fornuftig forretning.
- Der er massevis af klubber, der på sunde forretningsvilkår kan få tingene til at køre med en meget fin lokal opbakning. Her tænker jeg blandt andet på Sønderjyske, der er en meget veldrevet klub uden økonomiske problemer, som der samtidig har været oppe at få medaljer i en enkelt sæson, siger han med henvisning til de sønderjyske medaljer, der blev sikret i 2016.
Bor i baghaven
Andreas Kraul erkender dog, at en del af Lyngbys udfordringer ved at få økonomien til at hænge sammen kan have den årsag, at klubben er uheldigt placeret geografisk.
- Lyngbys problem handler måske om, at de er placeret et sted, hvor det traditionelt har været svært at navigere. De ligger i FC Københavns baghave. Og de ligger ikke langt fra Brøndby. Derfor kan det være svært at trække de helt store sponsorer til, og tilskuerne kommer ikke strømmende til. Sidste år blev de nummer tre, men havde det næstlaveste tilskuergennemsnit på hjemmebane. Derfor er det svært for Lyngby at være i den position, som de gerne vil være i, hvis man kigger på, hvor de ligger henne i landet.
Skulle der ikke komme styr på økonomien og en konkurs skulle ramme, så er der ingen anden udvej for klubben end at blive tvangsnedrykket, slår han fast.
- Det er ikke fordi dansk fodbolds fremtid står og falder med, om Lyngby overlever i Superligaen. Hvis de ikke har evnet at skabe et fodboldhold på nogle sunde præmisser, så bliver de nødt til at forlade ligaen, lyder det fra Andreas Kraul.
Spillerne i Lyngby Boldklub holder i første omgang møde med Spillerforeningen torsdag klokken 13.00.