"Pas på, der ikke sker noget med dig, så du aldrig kan spille igen.."
Fodboldspillerne i landets bedste række er vant til, at der bliver råbt hårde ting på tribunen under kampen.
Det var Frederik Tingager også, da han kom til OB fra 2. divisionsklubben Holbæk i 2016.
Han var dog ikke forberedt på, hvordan folk ville tage kontakt til ham på de sociale medier og skrive ondskabsfulde og truende beskeder.
I efteråret modtog han så voldsomme beskeder på sin private Facebook-konto, at han havde lyst til at lægge fodboldstøvlerne på hylden.
Nogle af beskederne var ondsindede kommentarer om hans spil, fysik og statur. Andre opfattede han som deciderede trusler.
- Dem, der skrev til mig, kom ind hovedet på mig, så jeg mistede fuldstændig lysten til at spille.
- Jeg har så mange gange sagt til min familie: 'Ved I hvad, jeg gider ikke mere. Jeg stopper,' fortæller han.
Beskeder fyldt med død og ulykke
Beskederne begyndte at tikke ind i efteråret, da Frederik Tingager fik chancen fra start i OB’s forsvar i en superligakamp mod AaB.
- Der går to minutter af kampen mod AaB, og så er jeg skyld i et mål. Jeg var meget ærgerlig, men heldigvis spiller vi en god anden halvleg og får point med.
- Der, hvor filmen knækker for mig, er, da jeg kommer ind i omklædningsrummet og kan se, jeg har modtaget en besked fra en, jeg ikke kender.
- Beskeden var fyldt med død og ulykke. Jeg prøvede at glemme det, men det eneste jeg tænkte på var hvem han var, ham der skrev. Jeg fik ikke sovet særlig meget den nat, fortæller han.
Frederik Tingager valgte at holde beskederne for sig selv og nævnte det ikke for klubben.
- Jeg gider ikke vise svaghedstegn. Det kan du ikke i den her verden. Så jeg går med det for mig selv og set i bakspejlet var det nok dumt. Jeg skulle nok have fået hjælp.
- Der kommer efterfølgende en periode, hvor jeg har det svært. Jeg kæmper med selvtilliden.
Da Tingager endelig føler, han er ved at finde sig selv igen, går det galt igen, da de møder FCK i Parken.
- Jeg kommer ind i pausen og den første boldberøring, jeg har, ender i vores eget net.
- Der fik jeg flashback til kampen mod AAB og vidste med det samme, hvad der ville ske, når jeg tjekkede telefonen efter kampen. Jeg vidste, hvordan folk ville kigge på mig og tolke mig som en fiasko, fortæller han.
Og ganske som forudset var Facebook-indbakken igen fyldt med hadefulde beskeder fra mennesker, han ikke kendte, der håbede, han aldrig kom til at spille fodbold igen.
En person skrev blandt andet en truende besked med ordlyden: "pas på, der ikke sker noget med dig, så du aldrig spiller igen.."
Det blev starten på en periode, han beskriver som den værste i hans liv. En periode, hvor han mistede lysten til at spille fodbold og selvtilliden.
- Det var flere uger, hvor jeg hang med næbet. Jeg lå oppe på mit værelse med gardinerne trukket ned og tænkte det værste. Jeg mistede selvtilliden og troen på at spille fodbold.
- Det er uden sammenligning, det er sværeste at få af vide, at der er nogen, der ønsker en død og ulykke. Især når man elsker fodbold så meget, som jeg gør.
- Jeg ved godt, at fodbold er følelser, og det kan også godt være, at de har spillet penge på kampen og tabt penge, i og med jeg lavede et selvmål, men det retfærdiggør ikke det, de skriver overhovedet.
'De skulle ikke have det sidste ord. Og det fik de heller ikke'
Efter en svær periode, hvor tankerne om et karrierestop som bare 23-årig trænger sig på, søger Frederik Tingager hjælp.
- Min familie får overtalt mig til at få noget hjælp. Jeg opsøger en sportspsykolog. Og det er nok det bedste, jeg har gjort i mit liv.
- Jeg måtte lære af de dårlige tider og huske på, at de bliver ikke ved med at være der. Man må bruge det som motivation for at vise, at de tager fejl - og at du griner til sidst.
I dag er Frederik Tingager ovenpå igen. Han er fast mand i OB’s forsvar, populær blandt fans og høster ofte store roser for sine præstationer. Han vælger alligevel at fortælle sin historie i håb om, at ingen andre går alene med lignende problemer.
- Lige nu ser jeg måske ikke ud, som om at jeg er den stærkeste spiller, men der er nogen, der skal sige det højt. Man skal ikke gå inde med det.
- Man kunne se, hvor tæt på det var at ødelægge mig at gå inde med det. Man skal have det ud og sige det, for jeg tror, det er et problem. Der skal så lidt til, før der er én, der skriver til en. De har ikke noget at tabe ved at sidde bag skærmen og skrive. Jeg er sikker på, at hvis de havde mødt mig nede i byen, så havde de nok ikke sagt det.
- Jeg har brugt de her beskeder og lært utroligt meget af dem. De beskeder gav mig motivation til at komme stærkere tilbage og arbejde stenhårdt. De skulle fandme ikke have det sidste ord. Og det har de heller ikke fået, siger Frederik Tingager.
I Fodboldmagasinet på DR1 søndag aften kl. 22 kan du se et længere indslag med Frederik Tingager, der fortæller om hans oplevelser. Her kan du også høre, hvad Spillerforeningen siger til problemet.