Halvér Superliga-klubbernes pointantal efter grundspillets 26 kampe.
Sådan lyder et forslag fremsagt til BT fra det hollandske analysefirma Hypercube, som var med til at udforme den nye Superliga-model.
Pointhalvering, som det foregår i den belgiske Jupiler League, vil ifølge Hypercube-direktør Pieter Nieuwenhuis kunne skabe øget spænding og jævnbyrdighed.
Men forslaget får ikke meget opbakning fra de danske mestre FC København.
- Det er fuldstændig idioti. Jeg foreslår, at Hypercube ikke siger mere, siger Ståle Solbakken til DR Sporten og tilføjer:
- De som har optjent flest point bør belønnes efter en lang serie over hele sæsonen.
Hellere fairness end mere spænding
Heller ikke i Aalborg ser man positivt på idéen om at halvere pointene efter 26. spillerunde. Fairness vægter højere end spænding.
- Jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke bare går på kompromis med fairness-faktoren for spændingens skyld. Jeg synes, at vi har nået grænsen for fairness med strukturen som den er, og den grænse skal vi ikke længere ud over, mener Allan Gaarde.
Nordjydernes sportsdirektør er ganske tilfreds med strukturen som den er.
- Vi har langt hen ad vejen opnået det, vi gerne ville. Det kan godt være, at der er nogle småting, der skal justeres, og det skal vi diskutere efter sæsonen, forklarer Allan Gaarde.
- Især kampene omkring runde 26 har været enormt spændende, og det, synes jeg, har gjort kampene mere interessante for den brede befolkning.
»Hypercube har fejlet«
I modsætning til Allan Gaarde har Ståle Solbakken ikke mange positive ord at sige om den nuværende struktur.
- For mig har Hypercube fejlet på alle parametre, siger FCK-manageren og tilføjer:
- Jeg mener, at et hold, der ender som nummer syv, aldrig må få chancen for at spille i Europa. I det hele taget er jeg ikke meget for den nye struktur.
- Slutspillet for de seks øverste er okay, men resten har jeg været imod fra begyndelsen. Du kan få nul point som strukturen er nu og alligevel overleve i Superligaen, forklarer nordmanden, der gerne så færre klubber i den bedste række.
- 14 hold er i hvert fald to for mange, lyder det.