De danske ligaklubber og Divisionsforeningen er blevet enige om en ny aftale, der medfører en ny struktur i den bedste danske række.
Det betyder blandt andet, at der fra sæsonstarten i 2020 vil være 12 hold i Superligaen, og det er den bedst mulige struktur for Superligaen, mener Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.
- Vi forener det at have et slutspil med at have 12 hold, hvilket vi mener, er det optimale antal hold, siger han.
Lige nu består Superligaen af 14 hold, efter at man for få år siden valgte at udvide ligaen og ændre strukturen og formatet.
- Samtidig laver vi en væsentlig styrkelse af Nordic Bet Ligaen, så vi får to stærke og interessante rækker i dansk fodbold og en cirkulation af høj kvalitet mellem dem.
Også 1. Division kommer til at mærke til den nye aftale, da den næstbedste række vil få tilført flere midler – Cirka 50 procent flere end i dag, fortæller Claus Thomsen.
Med ændringerne håber parterne, at forskellen mellem at spille i toppen af Nordic Bet Ligaen og i bunden af Superligaen vil udligne sig.
- Det, vi har analyseret os frem til, er, at vi gerne vil have to ligaer af høj kvalitet, så jeg synes, at vi er landet det rigtige sted. Men når vi nu mener, at det her er det rigtige, så har den måske været for stor tidligere.
I efteråret tiltrak Superligaen sig opmærksomhed med den såkaldte ”Sønderjyske-sag”, hvor holdet blev mistænkt for at tabe med vilje til FC Midtjylland i sine anstrengelser for at komme i en - på papiret - bedre slutspilspulje.
Klubben blev renset, da Matchfixingsekretariatet konkluderede, at der ikke skulle gøres en sag ud af kampen.
Men alligevel har episoden været en del af overvejelserne, fortæller Claus Thomsen.
- Vi har selvfølgelig været opmærksomme på den problemstilling, og den har vi også fundet en løsning på her i foråret, men en af de ting vi får nu, det er en turnering, der er en smule mere ligeud.
I sæsonen 2019-2020 vil der være tre nedrykkere til 1. division og kun en enkelt oprykker til Superligaen.
Forstå den nye struktur her: