Josep Maria Bartomeu er fortid som præsident for fodboldklubben FC Barcelona.
Tirsdag aften meddeler han på et pressemøde, at han og resten af klubledelsen trækker sig. Dermed bekræftede han den melding, som var kommet flere spanske medier for øre i timerne op til pressemødet.
Men det var ikke den eneste nyhed, den afgående præsident havde på pressemødet.
Han kunne nemlig også fortælle, at FC Barcelona har sagt ja til et tilbud om at spille i en ny europæisk superliga for storklubber.
- Jeg kan fortælle jer nogle ekstraordinære nyheder. I går (mandag, red.) accepterede vi et tilbud om at deltage i en fremtidig europæisk superliga, som kan garantere klubben økonomisk stabilitet, siger Bartomeu ifølge AFP.
Det vides ikke, hvem der ellers er inviteret til at spille i ligaen, hvornår den i givet fald begynder, og hvordan superligaens format er.
En sådan liga har i årevis været på tale blandt Europas topklubber, der ser det som en mulighed for at kunne tjene flere penge, end holdene aktuelt gør ved at skulle spille i Champions League, der er arrangeret af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).
En ny europæisk superliga skal ikke erstatte de nationale ligaer, men spilles i midtugen, som de europæiske turneringer Champions League og Europa League også gøres i dag.
Ikke overraskende har Uefa tidligere været ude at kritisere storklubbens forsøg på at lave en udbryderliga, der også har været omtalt som en piratliga.
Josep Maria Bartomeu kunne også fortælle, at klubben tirsdag har vendt tomlen op til Fifas nye format til VM for klubhold. Efter planen skal den turnering spilles hvert fjerde år i stedet for årligt. Til gengæld øges antallet af deltagende klubber fra 7 til 24.
Præsidenten har været hårdt kritiseret
Bartomeu har været under hård kritik, mens klubbens økonomi det seneste år er blevet forværret, i takt med at resultaterne på banen heller ikke har været tilfredsstillende.
57-årige Bartomeu stod foran en afstemning om et muligt mistillidsvotum.
Han har dog villet vente med at trække sig, indtil han var sikker på, at Lionel Messi ville blive i klubben.
- Efter vi røg ud af Champions League (med 2-8-nederlag til Bayern München, red.) havde det været nemt at trække sig, men vi måtte sikre klubbens fremtid midt i uvis tid med en herskende pandemi.
- Vi kunne ikke efterlade klubben i hænderne på andre. Hvem skulle finde den nye træner eller købe nye spillere? Hvem skulle sikre, at Messi blev? Hvem skulle sørge for, at vi fik reduceret vores lønninger? Som bestyrelse var vi tvunget til at blive og gøre det arbejde, siger Bartomeu.
I september viste mere end 20.000 medlemmer af klubben deres utilfredshed med Bartomeu ved at skrive under på, at han sammen med bestyrelsen skulle væltes.
Efter at underskrifterne var blevet verificeret og godkendt, stod det klart, at en egentlig afstemning om Bartomeus fremtid skulle finde sted.
Her skulle to tredjedele af klubbens cirka 150.000 medlemmer stemme imod den nuværende bestyrelse for at vælte den.
Uanset udfaldet stod det dog klart, at Bartomeu, som har været præsident siden 2014, inden længe ville forlade posten, da han ikke agtede at stille op til et planlagt præsidentvalg i marts.
Blev kritiseret af Messi
Bartumeu har også været i modvind internt i klubben. Kritikken kulminerede, da Lionel Messi efter den forgangne sæson formelt kom med et ønske om at forlade klubben.
Den argentinske stjerne besluttede sig senere for at blive, da det stod klart, at Barcelona ikke ville lade ham smutte gratis. I den forbindelse langede Messi hårdt ud efter Barcelona-ledelsen.
Barcelona, der har danske Martin Braithwaite i truppen, fik en god start på sæsonen med to sejre i de to første kampe.
Siden er det gået ned ad bakke med en uafgjort og to nederlag i de seneste tre ligakampe. I lørdags blev det til et nederlag på 1-3 hjemme mod ærkerivalerne fra Real Madrid.
Catalonierne er på 12.-pladsen i den bedste spanske række.
/ritzau/