Dansk Boldspil-Union skal betale spillerne på A-landsholdet, kvindernes A-landshold og U21-landsholdet godt tre millioner kroner.
Det har en voldgifts-afgørelse slået fast i en sag, der handler blandt andet om manglende betaling af forsikringsdækning til landsholdsspillerne og andele i kommercielle aktiviteter i henhold til de tre kollektive landsholdsaftaler, der blev indgået i marts 2015.
En afgørelse, man kan læse mere om her.
DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, tager afgørelsen til efterretning, men undrer sig samtidig over Spillerforeningen, der repræsenterer spillerne.
- Vi må konstatere, at voldgiften har givet Spillerforeningen medhold i hovedparten af de punkter, vi har diskuteret. Og det er vi naturligvis kede af, for det gør, at de samlede landsholdsaftaler bliver dyrere for os, siger Bretton-Meyer til DR.
- Det vil betyde, at det er penge, der går fra talentudvikling og børnefodbold, siger han.
Undrer sig
Spillerforeningen har gjort gældende, at DBU skyldte spillerne mere end to millioner kroner for forsikringer og sponsoraftaler.
Det var DBU uenig i, men DIF's højeste appelinstans gav tirsdag formiddag Spillerforeningen ret i deres krav rettet mod DBU.
Det betyder, at DBU skal betale et beløb, der udgør 2,8 millioner kroner plus renter.
- Det er en situation, vi har undret os over. Vi har bedt Spillerforeningen om at overtage forsikringerne, der havde et niveau på 1-1,2 millioner kroner, og nu bliver det en million kroner dyrere, siger Bretton-Meyer.
- Dem skal vi ud at finde et andet sted, hvilket vil sige færre investeringer, siger han.
- Nu har voldgiften truffet en afgørelse, og nu må vi komme videre. Vi står bare tilbage med en stærk undren over, hvorfor forsikringen skal stige med en million kroner, og vi undrer os over, at Spillerforeningen skal have 25 procent af de midler, der investeres i at gøre fan-oplevelserne bedre, siger Bretton-Meyer.
Dyre lærepenge
Spillerforeningen fik medhold i tre ud af fire punkter og ud over forsikrings-spørgsmålet samt vetoret omkring de kommercielle aktiviteter, skal DBU skal betale 25 procent af alle kommercielle- og sponsorindtægter til Spillerforeningen.
Spillerforeningens krav bunder i den landsholdsaftale, parterne indgik i marts 2015. En aftale, som Claus Bretton-Meyer ville have udformet anderledes i dag.
- Vi har lært meget. Vi har lært, at der må være et minimum af fortolkningsmuligheder i sådan en aftale, siger han.
- Det var jo et langt og kompliceret forhandlingsforløb. Nu er vi i gang med at forhandle om U21-og kvindelandsholdets aftaler, og her er en lang række ting, dyrt købte erfaringer, vi skal bære videre herfra.