Dansk Boldspil-Union (DBU) har ry for at være støvet og gammeldags, men opfattelsen kommer måske til at ændre sig med Jesper Møller som formand.
Den 50-årige nordjyde blev lørdag uden modkandidater valgt til formand for DBU efter Allan Hansen.
- Jeg forholder mig til, at folk måske synes, at DBU er støvet og gammeldags, og så kan jeg have en anden mening om det.
- Men som person er jeg åben, spontan og så synes jeg selv, at jeg er meget humoristisk anlagt. Jeg bruger som nordjyde meget ironi, og det skal jeg måske lære at justere lidt, så hele landet kan forstå det.
- Men jeg er åben og tilgængelig og med et langt sejt træk, tror jeg, at folk kan få en opfattelse af, at vi ikke er stive og kedelige, siger Jesper Møller, der har været næstformand i DBU de seneste 10 år.
Spørgsmål: DBU er altid involveret i mange diskussioner og problematikker. Hvordan har du det med at blive skydeskive for alverdens kritik?
- Det har jeg det rigtig godt med. Jeg er egentlig bedst til krisesituationer. Hvis man spørger i AaB, hvor jeg er formand, så er jeg meget anonym, når det går godt, men når der er kriser, så stempler jeg 100 procent ind, siger Jesper Møller.
Den nye DBU-formand blev valgt uden modkandidater på DBUs årsmøde, hvilket han ser som et ekstra stort forventningspres.
- Jeg har fået et kæmpe ansvar. Der er mange, der har store forventninger til mig, og på den måde ville det have været lidt nemmere, hvis der havde været en modkandidat.
- Der sad 145 personer, som har tillid til, at jeg kan løse dansk fodbolds udfordringer for dem. Jeg vil gøre alt for at leve op til den tillid.
- Men hvis der nu sad 45, der syntes, at jeg var en klaptorsk, så ville det på en måde være nemmere, for så kunne jeg trods alt ikke skuffe dem, siger Jesper Møller med et smil.
Formanden har allerede haft samtaler med samtlige bestyrelsesmedlemmer i DBU, og han lægger op til samarbejde, involvering, dialog og åbenhed med alle forbundets interessenter.
De vil snart høre fra ham og DBUs nye administrerende direktør Claus Bretton-Meyer, der havde første arbejdsdag på lørdagens årsmøde.
- Vi har identificeret op imod 80 interessenter, som vi vil tage ud at hilse på. Vi er nye og vil ud at sige goddag. Derudover går der i næste uge et brev ud til 1600 klubformænd i Danmark, hvor vi inviterer os selv på besøg til dialog og inspiration.
- Vi vil ud at høre, hvad der er udfordringer, og hvad kan vi gøre for dem.
- Jeg har allerede haft en-til-en-samtaler med samtlige bestyrelsesmedlemmer i DBU, så jeg ved, hvad bestyrelsen vil. Så snart kommer forslagene til rulle derudaf.
- Og så skal jeg jeg ud at se en pokkers masse fodbold, for jeg er vild med fodbold, siger Jesper Møller.
DBU havde i 2012/13 et underskud på 9,9 millioner kroner, og den nye formand fortæller, at DBU skal have styrket forretningsdelen.
- Men det skal ikke være på bekostning af foreningsdelen. Det skal balancere.
- Vi skal blive bedre til at kommercialisere vores produkter, så vi kan øge vores indtjening til gavn for udviklingen af dansk fodbold, siger Jesper Møller.
A-landsholdet skal blandt andet sælge flere billetter, men der er også andre indsatsområder.
- Vi skal ud at fortælle mere om, hvilke gode produkter vi har. Det kan være fodboldfitness, fodboldskoler og streetfodbold. Det skal Claus Bretton-Meyer hjælpe os med. Han skal fokusere på det kommercielle indtægter, siger den nye DBU-formand.
/ritzau/