Landsholdsdebutant: ’95 procent har været positivt’

Landsholdskonflikten førte til udtagelsen af et alternativt landshold. På trods af presset føler landsholdsvikarerne, at de har haft en god oplevelse.

Reservelandsholdet ankommer til Roskilde Lufthavn efter landskampen mod Slovakiet. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Der har været talt og skrevet meget om de 24 spillere, der blev udtaget af DBU til et erstatte det konfliktramte herrelandshold til venskabskampen mod Slovakiet.

Navnene på spillerne blev holdt hemmelige indtil dagen før kampen. Ifølge DBU skete det for at beskytte spillerne fra det pres, de ellers ville blive udsat for fra folk, der er uenige i deres beslutning om at spille for landsholdet under konflikten.

Men blandt to af holdets mest markante spillere fra 3-0 nederlaget mod Slovakiet, er der smil på læben efter debuten i landsholdstrøjen.

- Det har været en oplevelse, som jeg ikke vil være foruden. Jeg synes faktisk ikke, at presset har fyldt meget. Jeg har grinet af de overskrifter, der har været. Siger Christian Offenberg, der spillede som angriber, og anfører, på det alternative landshold.

Og den samme oplevelse har landsholdsvikaren Rasmus Johansson, der til dagligt spiller i HIK i 2. Division.

- Det var noget af en oplevelse. Lidt hektisk, men fedt at spille mod nogle lidt andre, end hvad man er vant til, siger Rasmus Johansson og uddyber.

-Jeg har det egentlig okay. Jeg synes, at alle dem, der har været med rundt omkring, har passet rigtig godt på os. Mentalt er det faktisk helt fint.

Ingen trusler

Selvom spillerne tydeligt har kunne mærke, at der er stærke holdninger til deres valg, føler de ikke, at det har ført til direkte trusler mod dem.

-Der har ikke været nogle trusler. Der har bare været nogle, der ikke har været enige I det vi har gjort, siger Rasmus Johansson, der dog er lidt nervøs for kollegaernes reaktion.

- Jeg frygter måske en lille smule, hvordan mine kollegaer vil reagere. Jeg ved selvfølgelig godt, at der er nogle, der ikke er fan af det, og at der er andre, der synes, at det er helt fint.

Det samme gælder for Christian Offenberg, der bevidst ikke har valgt at tage sin telefon, når fremmede numre har ringet.

-Jeg har fået masser af opkald, men jeg har ikke taget dem. 95 procent har været positivt. Så har der været meget lidt, hvor der har stået noget mindre pænt.