- Vi har huller på landkortet, hvor der simpelthen ikke kommer landsholdsspillere fra.
Sådan lød udmeldingen fra det danske herrelandshold i fodbolds landstræner, Kasper Hjulmand, da han gæstede DR Sportens podcast 'Fodboldlisten' i sidste uge.
Men hvor er de huller? Hvilke kommuner har avlet flest landsholdsspillere født efter 1970? Og hvilken kommune kan prale med flest landsholdsmål? Se svarene ved at klikke dig gennem kortene herunder.
Sønderjylland skuffer, mens Glostrup gør det godt
I 'Fodboldlisten' nævner Hjulmand blandt andet fodboldforeningerne rundt om i landet som en af grundene til, at vi har så godt et landshold den dag i dag. Men der er stadig steder, hvor talentudviklingen halter.
- Vi har en række spillere, vi ikke får fat i. Hvem er den sidste sønderjyde, der har spillet på landsholdet?, spurgte Hjulmand retorisk.
Svaret er Simon Poulsen. Han er fra Sønderborg, og er den ene ud af kun to landsholdsspillere fra det sydlige Jylland, der er født efter 1970.
I den den anden ende af skalaen finder vi selvfølgelig den mest befolkningsrige kommune, nemlig København. Men hvis man regner med spillere per indbygger, er det Glostrup, der tager førstepladsen med fire spillere fra en kommune med lige omkring 23.000 indbyggere.
Vi er røde, vi er Hvidovre
Ingen af de fire fra Glostrup er aktive spillere i dag. I de senere år er de blevet overhalet af en anden Vestegnskommune: Hvidovre.
Tre spillere, der alle har spillet i Hviovre IF, er i truppen, når Danmark fredag møder Færørene og søndag skal til Skotland - Nemlig Jannik Vestergaard, Jonas Wind og Mohamed Daramy. Desuden er hovedstaden igen godt repræsenteret med fire spillere i den nuværende trup: Pierre-Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen, Thomas Delaney og Andreas Cornelius.
Provinsen producerer profiler
Igen er det ingen overraskelse, at det er københavnerne, der har trukket den rød-hvide trøje over hovedet flest gange. Hvis man ser på, hvor mange kampe spillerne i gennemsnit har spillet for nationen, ligger da også højere end de andre store byer Aarhus, Odense og Aalborg.
Til gengæld er det ikke de Storkøbenhavnske kommuner, der topper listen, når det gælder flest kampe per spiller. Her topper Odsherred takket være kommunens eneste spiller i nyere tid, nemlig den nuværende assistent på landsholdet, Christian Poulsen.
Poulsen er gået på banen 92 gange for Danmark i sin karriere. Efter ham følger Thisted og Jesper Grønkjær med 80 kampe, Mariagerfjord og Ebbe Sand med 66 kampe og Syddjurs med Mads Jørgensen, Martin Jørgensen om William Kvist. De tre har i gennemsnit spillet lige over 61 kampe.
Målrævene fra Mariager og Middelfart
Navnet Ebbe Sand er nok ikke fremmed for nogen fodboldfans, og det er også hans fortjeneste, at Mariagerfjord topper listen for flest mål per spiller, da han scorede 22 mål på 66 kampe. På andenpladsen finder vi Middelfart, der takket være Christian Eriksen har scoret 36 mål. Tredjepladsen napper Tårnby og Nicklas Bendtner, der med sine 31 mål trækker kommunens gennemsnit op.
København står igen for flest mål i alt, da de har fået nettet til at blafre hele 108 gange.
Efter publicering er Jacob Bruun Larsens kommune rettet fra Lyngby-Taarbæk til Helsingør, mens Bo Hansen er blevet tilføjet til Holstebro Kommune.