DBU om nye stridspunkter: 'Spillerne kræver DBU som arbejdsgiver'

Ultimative krav og arbejdsgiverspørgsmål gjorde ifølge DBU, at man afbrød forhandling med Spillerforeningen.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer. (Foto: © Thomas Lekfeldt, Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) blev udsat for ultimative krav fra Spillerforeningen til sidst i parternes forhandlingsforløb, der strandede natten til lørdag.

Det oplyser DBU-direktør Claus Bretton-Meyer, der fortæller om mange møder mellem parterne - heraf 16 lange møder i løbet af den seneste måned.

Claus Bretton-Meyer oplyser også, at Spillerforeningen kort før deadline 31. august lancerede et krav om, at DBU skal stå som arbejdsgiver for landsholdsspillerne i forsikringsforhold.

- Vi oplevede, at Spillerforeningen stillede ultimative krav lige før deadline, siger direktøren til dbu.dk.

- Vi er ikke - og har aldrig været - arbejdsgiver for landsholdsspillere, der jo er ansat i de klubber, de spiller i. Hvis vi skal være arbejdsgiver vil det skabe uklarheder i forhold til klubberne og også medføre en masse nye udgifter, der vil gå ud over både DBU og organiseret idræt i Danmark.

William Kvist uenig med Bretton

Den tidligere landsholdsspiller William Kvist, der er en del af Spillerforeningens forhandlingsteam, er træt af udmeldingen fra DBU-direktøren.

- DBU påstår, at vi stillede ultimative krav lige før deadline, og derfor kunne vi ikke blive enige.

- Lad os lade være med bare at prøve at score billige point i offentligheden og i stedet for blive enige om det, der faktisk skete. Sådan, at vi hurtigt kan få en ny aftale. Det her er ikke konstruktivt, siger William Kvist.

FC København-spilleren giver i stedet denne version af forløbet:

- Sandheden er den enkle, at på begge de punkter, som DBU nu taler om, havde vi jo fundet løsninger med kvindelandsholdets aftale sidste år. Og de løsninger var DBU og vi spillere i hele forhandlingsforløbet enige om at kopiere direkte over i den nye aftale.

- Men pludselig rejste DBU så et krav om, at de skulle fjernes. Lad os nu være voksne og seriøse og ikke bare grave os ned i hver vores skyttegrav.

- Det gavner simpelthen ikke nogen i de forhandlinger, som vi gerne snart skulle have genoptaget. Vi er parate, som vi jo i øvrigt også har været hele weekenden, selv om DBU ikke ville tale med os, siger William Kvist.

Må ikke støtte Divisionsforeningen

Udover at Spillerforeningen kræver, at DBU skal indgå i et arbejdsgiverforhold med spillerne, så har der også været problemer i forhold til Divisionsforeningen.

- Spillerforeningen krævede, at DBU ikke vil støtte Divisionsforeningen i overenskomstrelaterede sager med Spillerforeningen.

- Da Divisionsforeningen som bekendt jo er et af DBU’s to medlemmer, vil det være helt unaturligt, at DBU ikke har mulighed for støtte Divisionsforeningen.

- Det ville svare til, at DBU krævede, at LO og Spillerforeningen ikke måtte samarbejde, hvis der var en konflikt i dansk fodbold. Det giver ingen mening, siger direktøren.

Konflikten mellem spillerne og DBU eskalerede i weekenden, efter at DBU havde sat 31. august som deadline for en aftale.

Derfor meddelte DBU lørdag, at forhandlingerne var indstillet, og unionen tilbød spillerne en midlertidig aftale til at gennemføre de to kommende landskampe.

Spillerne fik til søndag aften klokken 18 til at meddele, om de mødte op i landsholdslejren eller ej.

Søndag tilbød spillerne at stille op, hvis man forlængede den tidligere aftale.

Det svar anså DBU som et afbud til fodboldkampene, og DBU meddelte, at man ville forsøge at finde en alternativ landsholdstrup til kampene mod Slovakiet og Wales.

/ritzau/