De er vant til at vinde på fransk jord i PSG.
Den stenrige hovedstadsklub vandt lørdag det franske mesterskab. Det er ottende gang på 10 år, siden Qatars emir, Tamim bin Hamad Al Thani, overtog ejerskabet af Paris Saint-Germain i 2011.
På trods af de senere års store succes var mesterskabsfejringerne noget anderledes i weekenden. De mest inkarnerede PSG-fans forlod stadion allerede inden slutfløjt. Mange andre fulgte dem kort efter, da det stod klart, at 1-1 på hjemmebane mod Lens var nok til at sikre titlen som franske mestre.
Det havde tilskuerne proklameret inden kampen, fortæller franske Julien Laurens, der er fodboldekspert for blandt andre ESPN og BT Sport. Der har nemlig været protester og frustrationer i flere uger.
- De mest inkarnerede fans er ikke glade for, hvordan klubben bliver drevet. De har buhet af spillerne og træneren, for fansene mener simpelthen ikke, at de har været gode nok, siger Julien Laurens til DR Sporten.
Mere brand end klub
Mens de nationale mesterskaber har fyldt trofæskabet i de senere år, har der været langt mellem de helt store succesoplevelser på den europæiske topscene.
I marts formøblede PSG en samlet føring mod Real Madrid og røg ud af Champions Leagues ottendedelsfinale. For et år siden tabte de i semifinalen til Manchester City, og året inden blev det til et finalenederlag til Bayern München.
Det har ifølge den franske fodboldekspert Julien Laurens været med til at fyre op under frustrationerne hos klubbens fans, for de mange dårlige præstationer i Europa viser, at alt ikke er, som det skal være.
- Det har gjort ondt på alle i og omkring klubben. Og desværre har der været for mange af de kampe med dårlige resultater, siger han.
Men det er ikke kun de sportslige resultater, der nu får klubbens tilhængere til at råbe på forandringer.
- De føler også, at der er alt for stor fokus på marketing og salg af trøjer. Mange er bange for, at klubbens ledelse går mere op i at være et brand end en fodboldklub, siger Julien Laurens.
'Man skal lade sin stemme blive hørt'
PSG-træner, Mauricio Pochettino, havde til lørdagens opgør superstjernerne Lionel Messi, Kylian Mbappé og Neymar i startopstillingen. De har været nogle af bagmændene bag et fransk mesterskab, der med fire runder tilbage allerede er sikret.
Men i PSG er et fransk mesterskab ikke nok, mener fodboldekspert Julien Laurens, der også selv er tilhænger af klubben.
- Kulturen omkring hardcore fans er meget sjælden. De tager fri fra arbejde for at rejse med holdet rundt til udekampe. De køber trøjer og bruger alt deres tid på PSG.
- Så forventer man at få lige så meget dedikation og passion tilbage fra spillerne og ledelsen. Det føler de ikke, at de får, siger han.
Derfor var store dele af Parc des Princes tom, da dommeren fløjtede af for lørdagens kamp. Spillerne gik i omklædningsrummet uden at gå den næsten obligatoriske æresrunde, hvor de og tilskuerne vanligt viser hinanden taknemmelighed og fejrer i fællesskab.
- Hvis man elsker sin klub og er uenig i, hvad ledelsen og spillerne foretager sig, skal man lade sin stemme blive hørt. Det gør de nu, siger Julien Laurens.
Både klub og brand er større i dag, end den nogensinde har været, men derfor skal man stadig huske historien, understreger den franske fodboldekspert.
Han fortæller blandt andet, at klubbens ledelse har ændret, hvilken sang, der bliver spillet, når spillerne går på banen.
Siden 1992 har Phil Collins’ nummer ’Who Said I Would’ akkompagneret PSG-spillerne, men sidste år blev den skiftet ud med en sang fra den parisiske rapper DJ Snake.
- Det var en del af holdets DNA og historie. Alle PSG-fans kendte sangen, og den slags piller man bare ikke ved, siger Julien Laurens.
Som PSG-fan er han helt klar over, at der findes andre måder at lade sin frustration komme ud på. Man behøver ikke at buhe ad Messi og Neymar eller at udvandre fra en kamp, der sikrer mesterskabet.
Men de mest inkarnerede fans vil se forandringer i hovedstadsklubben. Og kun tiden vil vise, om weekendens protester kommer til at gavne og gøre nytte.