Fra næstbedste række til mestre på fem år: Rundt om Nadims nye klub

Nadia Nadim skifter i januar til Manchester City, og DR Sporten har set danskerens nye klub efter i sømmene.

- De satser rigtig meget på kvindefodbolden, og jeg glæder mig meget til at blive en del af klubben, sagde Nadim til DR Sporten i forbindelse med skiftet. (Foto: © Manchester City F.C, Manchester City F.C.)

Det kom ikke som den store overraskelse, da de engelske vicemestre fra Manchester City torsdag offentliggjorde, at de havde skrevet kontrakt med den danske landsholdsangriber Nadia Nadim fra januar 2018.

Manchester City satser stort, og i forbindelse med sin præsentation i klubben sagde Nadim, at klubbens store ambitioner afspejler hendes egne. Blandt andet går de efter det ultimative i klubfodbolden – Champions League-trofæet.

I 2016 vandt Manchester City deres hidtil eneste F.A. Cup -trofæ. (Foto: © Lee Smith, Scanpix)

Men hvad er det egentlig for en størrelse, den danske måldronning er kommet til?

En af verdens rigeste klubber

Manchester City Women’s Football Club er en afdeling i Manchester City FC, og kvindeholdet deler faciliteter med klubbens bedste herrehold, der gennem den seneste årrække har været en magtfaktor i engelsk fodbold.

Manchester City Football Club er ejet af Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, der vurderes til at have en formue på omkring 30 milliarder dollars. Det svarer til cirka 190 milliarder kroner.

Klubben blev i januar anslået til at være verdens femterigeste fodboldklub, og det er altså noget, der kommer kvindeholdet til gode, da det er hele klubben, Sheikh Mansour ejer - og ikke bare herreholdet.

2012 blev en milepæl

Klubben blev grundlagt i 1988 som Manchester City Ladies, men det var først i 2012, det for alvor tog fart.

Her blev kvindeholdet nemlig en del af Manchester City F.C., og dermed var der lige pludselig både faciliteter og økonomi til at satse hårdt på at blive en magtfaktor i engelsk fodbold.

Allerede sæsonen efter gav det pote. Klubben rykkede op i den bedste engelske række, FA Women’s Super League, og så gik det stærkt. De skrev kontrakt med tre engelske landsholdsspillere og fik på den måde markeret sig som en klub, der var værd at holde øje med.

Hvis Manchester Citys ageren på transfermarkedet op til 2013/14-sæsonen ikke havde fået folk til at løfte øjenbrynene, gjorde præstationerne på banen det nok.

I deres første sæson i den bedste engelske række blev det til en femteplads i ligaen. Herudover vandt de deres første store trofæ nogensinde: Continental Cup-trofæet. Endda efter at have slået Arsenal, der er den suverænt største klub i engelsk kvindefodbold nogensinde, i finalen.

Jagter Europas top

Sæsonen efter rykkede de endnu nærmere. De sikrede sig en andenplads i ligaen og dermed en plads i Champions League for første gang i klubbens historie.

Og i 2015/2016 kom forløsningen så. Det engelske mesterskab blev vundet af Manchester City, der var gået gennem sæsonen ubesejret.

I den seneste sæson endte de på andenpladsen, men der er ingen tvivl om, at ambitionerne i Manchester-klubben er større. Og mon ikke, at Nadia Nadim vil gøre sit ypperste for at opfylde både sine egne og klubbens drømme om at nå helt til tops på den internationale scene.