Forestil dig at have så mange penge, at du kunne bade i dem. At du kunne tage en dukkert som Joakim von And i bugnende bunker af knitrende grønne pengesedler og klirrende guldmønter. Forestil dig lyden. Den kan være tillokkende.
Og lige nu bliver den lyd højere og højere i Newcastle.
Rygterne har længe svirret omkring den stolte arbejderklub fra det nordlige England, men nu ser Newcastle United ud til kun at være et håndslag og et fingerknips fra at blive forvandlet til en af Premier Leagues rigeste klubber.
Men der er blod på pengene, mener kritikere.
Det er Saudi-Arabiens nationale investeringsfond, Public Investment Fund, der har den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman, som formand, der er tæt på at lukke en aftale om købet af klubben.
Købssum: I omegnen af 2,5 milliarder kroner.
Men går handlen igennem, og tager Newcastle imod de saudiarabiske milliarder, gør klubben sig medskyldig i at dække over drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi.
Det siger den afdødes journalists forlovede, Hatice Cengiz.
- Britiske myndigheder og Premier League bør ikke tillade en som Mohamed bin Salman, som endnu ikke har stået til nogen form for regnskab for mordet på min afdøde forlovede, Jamal Khashoggi, at blive så involveret i sport i Storbritannien, siger Hatice Cengiz til CNN.
I 2018 blev den systemkritiske journalist Jamal Khashoggi dræbt på det saudiske konsulat i Istanbul, hvor han skulle hente nogle dokumenter for at kunne blive gift med Hatice Cengiz.
Efter drabet blev hans lig parteret, og det er aldrig fundet.
Både en rapport fra FN's menneskerettighedsråd og det amerikanske efterretningsvæsen for udenlandske efterretninger, CIA, har peget på, at mordet var godkendt eller endda bestilt af den saudiarabiske kronprins. Men Mohammed bin Salman er aldrig blevet retsforfulgt i sagen.
I et brev til Premier League opfordrer Hatice Cengiz derfor liga-organisationen til at forhindre det saudiarabiske klubkøb, fordi ’det langt fra bare er forretning’. Ifølge Hatice Cengiz er det et forsøg fra Mohamed bin Salman på at købe sig til goodwill i udlandet for at undgå et yderligere internationalt efterspil på mordet på Jamal Khashoggi.
- Gør man ikke det (forhindre købet, red.) vil det i høj grad tilsværte Premier Leagues og Storbritanniens ry. Mohamed bin Salman bruger strategisk international sport til at reparere hans stærkt beskadiget omdømme efter mordet på Jamal, siger Hatice Cengiz.
En direkte forbindelse mellem et mord på et konsulat, en saudiarabisk kronprins og et milliardkøb af en Premier League-klub - det kan lyde som en kriminalgåde, der lige har fået en tand for meget til at lyde sandfærdig.
Men de røde tråde mellem tegnestifterne på opslagstavlen kan godt trækkes med troværdighed, mener lektor ved Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, Martin Hvidt.
Hatice Cengiz’ anklage mod kronprinsen og advarslen til Newcastle har hold i virkeligheden, siger han.
Kan den Saudiarabiske statsfonds mulige køb af Newcastle rimeligvis sættes i forbindelse med et statsstyret oprydningsarbejde efter mordet på Jamal Khashoggi?
- Jeg mener ikke, der er nogen tvivl om, at det er sådan, det hænger sammen. Klubkøbet og drabssagen er forbundet. Mordet på Khashoggi har skadet Saudi-Arabiens internationale omdømme meget, meget, meget markant.
- Nu forsøger Saudi-Arabien at få den 'plet' til at gå væk og gøre sig lækker i den internationale verden. Blandt andet ved at lægge milliarder i sportsinvesteringer. Altså det link er der, og det kan man ikke sige så meget andet til. Og jeg siger det også med en vis sikkerhed, fordi andre lande i Golfen blandt andet Qatar har brugt lignende strategier, siger Martin Hvidt til DR Sporten og henviser til Qatars store internationale sportsoffensiv de seneste år.
Blandt andet er Frankrigs største fodboldklub Paris Saint-Germain blevet opkøbt af Oryx QSi, en investeringsfond fra Qatar, ligesom den olierige ørkenstat også har investeret milliarder i at få VM i fodbold 2022 til landet.
Fem dødsdømte gerningsmænd
Faktisk har Mohammed bin Salman allerede taget fuldt ansvar for drabet på Jamal Khashoggi.
Det gjorde han sidste år i et interview i det amerikanske tv-program 60 Minutes på CBS.
- Det her var en afskyelige forbrydelse. Men som leder i Saudi-Arabien tager jeg fuldt ansvar for det. Især da det blev begået af personer, der arbejder for den saudiske regering, sagde bin Salman.
Ved samme lejlighed benægtede kronprinsen dog at have givet ordren eller på nogen som helst anden måde at have været personligt involveret i mordet, selvom gerningsmændene arbejdede under ham.
- Efterforskningen er i gang, og når der er beviser til at retsforfølge nogen, uanset deres rang, vil sagen komme for en dommer, og der vil ikke blive gjort undtagelser, sagde kronprinsen.
I december blev fem personer i Saudi-Arabien dømt til døden for mordet på Khashoggi, og tre blev fængslet. Samtidig blev kronprinsens navn renset. Gerningsmændene havde handlet på eget initiativ, var rettens afgørelse.
En afgørelse, der vakte stor vrede hos blandt andre menneskerettighedseksperten Agnès Callamard, som havde stået bag FN's rapport om sagen.
- Bundlinjen: Gerningsmændene er dømt til døden. Men bagmændene går ikke bare fri. De er knap nok blevet berørt af efterforskningen eller retssagen. Det her er antitesen til retfærdighed. Det er en hån, skrev Agnès Callamard på Twitter.
Kulturministeren vil ikke blande sig
Der burde ikke være plads i engelsk fodbold til nogen, der er 'involveret i så afskyelige forbrydelser'. Sådan lyder det blandt andet i Hatice Cengiz’ brev til Richard Masters, der er administrerende direktør i The Premier League, den styrende organisation bag Englands bedste fodboldrække.
Også den britiske afdeling af menneskerettighedsorganisationen Amnesty International har sendt et åbent brev til Richard Masters.
Tillader han den saudiarabiske investeringsfond at købe en Premier League-klub, vil det ifølge Amnesty International UK gøre Premier League til 'et villigt godtroende fjols', der løber Saudi-Arabiens ærinde og hjælper landets kongestyre med at bortvaske 'deres skrækkelige historik i forhold til menneskerettigheder'.
En af de få formaliteter, der mangler, før handlen kan bekræftes, er en endelig godkendelse fra Premier League.
Premier League opererer med en såkaldt 'fit and proper person's test', hvor alle potentielle nye klubejere skal vurderes og godkendes som egnede.
Men bekymringen over, at et klubsalg af Newcastle United vil trække blodspor fra Saudi-Arabien til England, rækker ud over Premier League og har nået det øverste politiske niveau i Storbritanniens parlament.
Her har parlamentsmedlemmet John Nicholson opfordret den britiske kulturminister, Oliver Dowden, til politisk at blande sig i Premier Leagues godkendelsesproces af det saudiarabiske købstilbud.
- Med Saudi-Arabiens historik med kidnapninger, tortur og brud på menneskerettighederne taget i betragtning, ikke mindst det brutale mord på Jamal Khashoggi, hvordan kan han (Mohammad Bin Salman, red.) så overhovedet skulle testes for at være en egnet og ordentlig person?spurgte John Nicholson kulturministeren under et møde i parlamentet.
- Som du ved, foretages testen om egnethed og ordentlighed af Premier League, og jeg vil ikke foregribe den proces, svarede kulturministeren, Oliver Dowden.
Nicholson spurgte så:
- Hvis de (Premier League, red.) finder ham egnet, selvom der er klare beviser på, at han ikke er, er der så intet, du kan gøre for at blande dig, eller vil klubben så bare ende i hans grusomme hænder?
- Jeg mener, det er op til dem (Premier League, red.), svarede Dowden.
I sit svar på Amnesty International UK’s brev skriver den administrerende direktør i The Premier League, Richard Masters, at organisationens regler håndhæves uden undtagelser for hver eneste potentielle køber af en Premier League-klub, men at han ikke vil kommentere offentligt på sager under behandling.