Højlunds drømmeskifte til Manchester United er både 'gigantisk' og 'romantisk'

Rasmus Højlund har skrevet under på en kontrakt for de næste fem år med Manchester United.

Rasmus Højlunds kometkarriere fortsætter med fuld fart.

Siden Højlund for halvandet år siden skiftede fra FC København til østrigske Sturm Graz, er den 20-årige angriber sprintet ind på den største scene som én af de varmeste unge angribere i verden.

Lørdag blev han således den dyreste danske fodboldspiller nogensinde, da Manchester United købte ham fri af kontrakten i italienske Atalanta.

Et stort skifte set med danske øjne, men i særdeleshed for Rasmus Højlund, vurderer DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

- Det er en gigantisk, nærmest voldsom, transfer for Rasmus Højlund selv. Det er hans drømmeklub at komme til, for han er livslang Manchester United-fan, og det var dem, der vakte hans interesse for fodbold.

- Så det er jo egentlig en meget romantisk historie i en verden, hvor pengene styrer det hele. Han skal selvfølgelig nok komme til at tjene sine penge, men det er bare smukt, at han får muligheden for at spille i trøjen, som hans store helt, Ronaldo, har spillet i, siger Andreas Kraul.

Rasmus Højlund har skrevet under på en kontrakt, som gælder frem til sommeren 2028 med muligheden for at forlænge med endnu et år. (Foto: © Jason Cairnduff)

Et godt match

Da Manchester United i torsdags (27. juli) tabte 2-0 til Real Madrid, blev Manchester Uniteds manager, Erik ten Hag adspurgt, om han savner en angriber.

- Absolut, kom det prompte fra hollænderen ifølge BBC.

Rygterne om Rasmus Højlund startede allerede i starten af juli, og i de engelske medier blev der skrevet, at han var Ten Hags og Uniteds klare førsteprioritet.

Citatet oven for er fra Fodboldlisten den 31. maj 2023, hvor Rasmus Højlund fortæller om Cristiano Ronaldos betydning for danskerens karriere. Du finder afsnittet her.

Nu lykkedes det så endelig at få Højlund i hus, og Andreas Kraul forstår også godt, hvorfor netop Højlund var ham, United helst ville have.

- Jeg tænker, det er et godt match, fordi han kommer til et hold med mange dygtige spillere, men hvor der mangler den deciderede angriber, som Ten Hag kan lide at have. Højlund er den type.

- Han er en spiller med nogle meget klare kompetencer. Han er stærk og hurtig, og samtidig er han ved at få den dér angribermentalitet, hvor det handler om at komme i feltet og få bolden i kassen, selvom man slår sig undervejs. Det kommer ham til gode.

Erik ten Hag (th) sammen med Marcus Rashford (tv) som ofte har været hollænderens foretrukne angriber. (Foto: © JON SUPER, Associated Press)

Selvom springet fra Atalanta og Serie A til Manchester United og Premier League er stort, kan der også ligge en fordel for Højlund.

For selvom holdkammeraterne i Atalanta også var dygtige fodboldspillere, bliver det bare noget helt andet, når han skal fodres af spillere som Christian Eriksen, Marcus Rashford, Bruno Fernandes og Antony.

- Med de spillere, der er til at levere oplæggene, er det jo guf at skulle være inde i boksen.

- Det er som at blive sat ind med Michelin-kokke og bare skulle lægge den sidste glaze på toppen. Så han får helt sikkert sine muligheder for at slå igennem, siger Andreas Kraul.

Godt for Højlund, United og landsholdet

Det er ikke kun Manchester United, der i lang tid har skreget efter en god 9'er.

Det danske landshold har i flere år også manglet den spiller, man altid kan regne med i feltet og som nok skal få scoret.

At landsholdets store angrebshåb nu kommer til en af de største klubber i verden, vil landsholdet også profitere af.

- Hans læringskurve vil med stor sandsynlighed være meget høj, og derfor kommer det også det danske landshold til gode.

- Og så er det heller ikke helt skidt, at han kommer til at træne sammen med Christian Eriksen, så relationen kan blive endnu bedre, hvilket kan blive vigtigt for landsholdet.

Landsholdet kommer til at nyde godt af, at Christian Eriksen (tv) og Rasmus Højlund (th) bliver holdkammerater til hverdag, mener Andreas Kraul. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

I første omgang handler det dog for Rasmus Højlund om at bide sig fast i Manchester Uniteds startopstilling.

Derudover skal Højlund vænne sig til det højere tempo i engelsk fodbold, samt en klub med et noget større forventningspres, end han er vant til.

- Manchester United er en kæmpe klub – både historisk, men også nutidigt.

- Det er en klub med en kæmpe fanbase fordelt over hele kloden, og det er vildt, hvor mange der følger klubben og spillerne, der bliver bedømt ud fra nærmest hver eneste aflevering. Forventningen er altid, at man skal vinde alt. Der er ikke plads til at fejle, siger Andreas Kraul

Og Rasmus Højlund skal ikke forvente, at der gælder andre regler for ham, selvom han er ung og ny.

- Det er noget, han skal kunne trives i, for forventningen er, at han skal vænne sig til det, mens han scorer mål.

- Så det handler om at gribe chancen, for hvis det ikke fungerer med det samme, kan der nemt opfindes andre løsninger, slutter Andreas Kraul.

Du kan høre mere om Andreas Krauls tanker om Rasmus Højlunds skifte ved at lytte til DR Sportens podcast Tyvstart. Du finder afsnittet om landsholdsangriberen her.