Stod det til byrådet i München, skulle byens stadion i aften være oplyst af regnbuefarvede lys, når Tyskland møder Ungarn til EM.
Men UEFA har sagt nej. Med begrundelsen, at der er tale om en politisk statement.
En begrundelse, som blandt andre Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, er uenig i.
- Det er forkert at sige, at det er et politisk statement. For det er det ikke, sagde han i går.
Men jura-professor Jens Evald fra Aarhus Universitet, der i mange år har undervist i sportsret, giver faktisk Uefa ret.
Det lokale byråds begrundelse for at ville udsmykke Allianz Arena med regnbuefarver er, at man gerne vil rette en kritik af den ungarske regerings "homofobiske og transfobiske" lovgivning.
Formålet er politisk, og derfor havde det internationale fodboldforbund intet andet valg end at slukke for regnbuelysene, mener han.
- Det er klart, at man kan ikke lade sig spænde for en politisk vogn, hvor det snævre formål er, at man kritiserer et deltagerlands lovgivning. Det, mener jeg, må være klart, siger Jens Evald.
Forbyder at 'promovere' homoseksualitet
Men den køber Jens Sejer Andersen, international chef for Play The Game, et initiativ under Idrættens Analyseinstitut, ikke. Han mener, at Uefa burde have taget imod muligheden for at leve op til sine egne ord om at ville bekæmpe homofobi i sporten.
- Her er da alletiders anledning til, at Uefa kan stå ved sine synspunkter, siger han.
- Man må være klar over, at man nogle gange må stå på mål for sine synspunkter, også når det gør lidt ondt, bliver lidt besværligt eller vækker lidt modstand. Ellers er de synspunkter ikke meget værd, siger han.
Baggrunden for hele balladen er en ny ungarsk lov, der forbyder skoler og tv-stationer at formidle indhold til landets børn og ung om LGBT+-minoriteter. Myndighederne mener, at det kan "promovere" eksempelvis homoseksualitet eller alternative kønsidentiteter.
Loven er blevet bredt kritiseret i Europa. Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), kalder den "dybt bekymrende". Amnesty International kaldte dens vedtagelse en "en mørk dag for LGBT-rettigheder og for Ungarn".
Video: Den danske landstræner Kasper Hjulmand udtalte sig i går om sagen.
'Homofobisk og transfobisk'
Derfor ville byrådet i München sende et signal.
- I anledning af kampen mellem Tyskland og Ungarn ønsker byrådet at sende et tydeligt signal om solidaritet til Ungarns LGBT+-fællesskab, som lider under den homofobiske og transfobiske lovgivning, der er blevet godkendt af det ungarske parlament, hedder det i indstillingen fra byrådet til Uefa.
Svaret fra Uefa kom prompte:
- Grundet den politiske kontekst af den her specifikke anmodning - et budskab, som er rettet mod Ungarns nationale parlament - må Uefa afvise anmodningen.
Men Jens Evald mener ikke, at byrådet har givet Uefa andet valg end at vende tomlen nedad.
- Problemet er jo selve formålet med anmodningen, at man på den måde kommer til at agitere mod et lands lovgivning. Man skal huske på, at det jo er et land, som har en deltager med, og det kan Uefa naturligvis ikke acceptere, siger Jens Evald.
Ikke klogt med bombastisk erklæring
Hvis byrådet derimod havde sagt, at man bare ville hylde LGBT+-rettigheder generelt, kunne situationen være en anden, mener Jens Evald.
- Så er det jo udtryk for, at man støtter de samme rettigheder, som man selv i Uefa er fortaler for. Så mit bud ville have været, at det havde man da sagt ja til, mener han.
Jens Sejer Andersen er enig i, at bystyret i München med sin verbale stikpille til Ungarns regering ikke gjorde det nemt for Uefa-bosserne.
- Det havde nok været klogt ikke at lave en så bombastisk erklæring med direkte sigte til ungarsk indenrigspolitik. Så havde man ikke givet Uefa det påskud, som man nu bruger til at sige nej, siger Jens Sejer Andersen.
Han mener dog, at Uefa kunne have udvist diplomatisk snilde og givet bystyret lov til at komme med en generel støtte til LGBT+-miljøet. Uden at tage stilling til den konkrete ordlyd af begrundelsen.
- Uefa har endnu en gang under denne turnering vist sig som en noget ufremkommelig, nærmest tonedøv, organisation over for de budskaber, som organisationen ellers siger, at den ønsker at fremme, siger han.
Ville sætte spillere under pres
Jens Evald mener, at regnbue-lys på stadion ville sætte de ungarske spillere under et gevaldigt pres, når de løb på banen.
- Man skal stadig huske på, at det jo ikke sikkert, at de ungarske spillere overhovedet har sympati for deres eget lands lovgivning. Det vil sige, at vi får nogle sportslige udfordringer i forhold til det pres, der vil blive lagt på det ungarske hold, siger Jens Evald.
Det mener Jens Sejer Andersen dog ikke:
- Jeg tror faktisk ikke, ret mange spillere går op i, når de først er på banen, hvad stadion på ydersiden udstråler. Og at der er politiske kontroverser om en fodboldkamp, er der overhovedet ikke noget nyt i.
Han henviser til, at Uefa ved dette EM har tilladt det ukrainske landshold at optræde i en trøje, hvor omridset af Ukraine omfatter Krim-halvøen.
Et omstridt område, som Rusland - en anden deltager ved EM - har gjort krav på.