Divisionsforeningen: Landsholdsaftale er uacceptabel

Paragraf i landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen skaber frustration i Divisionsforeningen.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er ikke tilfreds med aftalen.

Superligaklubbernes brancheforening, Divisionsforeningen, ytrer utilfredshed med den aftale, som Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen indgik i marts.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er ikke tilfreds med, at DBU vil undlade at vælge side, hvis der opstår konflikter mellem klubber og spillere som i sommeren 2014, da Divisionsforeningen og Spillerforeningen forhandlede om en ny overenskomst.

- Det er uacceptabelt, og det skal der findes en løsning på. Den løsning er at sikre vores sportslige og erhvervsmæssige grundpiller. Det bliver vi nødt til, når der findes sådan en passage, siger Claus Thomsen til BT.

Claus Thomsen henviser til en passage i landsholdsaftalen, der, som Divisionsforeningen fortolker den, forhindrer DBU i at vælge side, hvis der igen opstår tvister mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen.

Overvejer at forlade DBU

I en paragraf i landsholdsaftalen fra marts, som BT er kommet i besiddelse af, står der følgende:

- DBU vil undlade at tage parti i overenskomstmæssige konflikter (rets- og interessetvister/rets- og interessekonflikter) mellem Divisionsforeningen og SPF (Spillerforeningen, red.).

Ifølge avisen er utilfredsheden så stor, at Divisionsforeningen overvejer at løsrive sig fra DBU for selv at stå for driften af blandt andet Superligaen.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer afviser, at DBU ikke kan tage parti i en eventuel fremtidig konflikt.

- Vi har ikke forpligtet os til ikke at vælge side: DBU har altid ageret loyalt over for de to medlemmer: Divisionsforeningen og Foreningen af Lokalunioner.

- Derfor har DBU siden 2003 ønsket at stå neutralt i forhold til overenskomstmæssige spørgsmål, da DBU som bekendt ikke er arbejdsgiver for landsholdsspillerne, siger Claus Bretton-Meyer til BT.

/ritzau/