Den danske angriber Nicolai Jørgensen har fået en hård medfart på de sociale medier, da han ikke fik spillet til at fungere ved VM i Rusland og brændte det sidste og afgørende straffespark i ottendedelsfinalen mod Kroatien.
Flere personer sviner Feyenoord-angriberen til på de sociale medier, og nogle kommer sågar med dødstrusler.
Mads Øland, der er direktør for Spillerforeningen, kalder hetzen mod angriberen for ”uacceptabel”, og han mener, de skyldige skal stilles til ansvar.
- Det skal stoppes. Det er helt og aldeles uacceptabelt, at man kan blive udsat for sådan noget, når man bare passer sit arbejde.
- Det skal håndteres. Hvis der er en, der synes, man spiller dårligt, så kan man ignorere det, men man skal ikke ignorere dødstrusler.
Direktøren fortæller, at det desværre ikke er første gang, at sådan noget er sket i forbindelse med danske fodboldspillere, da det også er sket i den danske Superliga og i forbindelse med europæiske kampe.
Øland giver udbredelsen af de sociale medier en del af skylden.
- Før de sociale medier blev udbredte, skete det ikke så ofte som nu. Det virker som om, at folk tror, de har frit lejde, når de sidder bag en skærm, så det er bestemt eskaleret de seneste år.
Landsholdsangriberen er på vej på ferie, og derfor har Spillerforeningen ikke været i kontakt med ham endnu. Men Øland er ikke i tvivl om, hvad næste skridt i sagen bliver:
- Selvfølgelig skal det anmeldes til politiet, men vi vil lige tale med Nicolai først og så se, hvad han tænker om det hele, siger Mads Øland.
DBU melder truslerne
DBU har heller ikke været i kontakt med angriberen, men har allerede taget skridtet videre og er i dialog med politiet vedrørende en politianmeldelse af de personer, der har skrevet dødstrusler til Nicolai Jørgensen.
Det fortæller kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.
- Vi er ved at melde det til politiet, da vi er blevet gjort opmærksomme på ytringerne på de sociale medier, som er gået langt over stregen for, hvad vi finder acceptabelt. Når det kommer til dødstrusler, så bliver vi nødt til at tage meget stærk afstand fra det. Det er uanstændigt, og det gælder for så vidt VM-landsholdsspillere, folketingspolitikere og andre, som måtte blive udsat for det, siger Jakob Høyer.
- Det er vigtigt nu, det er at fange de få, der går over stregen, og få statueret at det simpelthen ikke er en måde at ytre sig på.
Det er ikke første gang i forbindelse med VM-slutrunden i Rusland, at en spiller bliver udsat for trusler på sociale medier.
Den svenske landsholdsspiller Jimmy Durmaz modtog racistiske dødstrusler, efter han i overtiden mod Tyskland begik et frispark, der blev scoret direkte på at Toni Kroos og dermed gav tyskerne sejren.
Hele den svenske lejr stod efterfølgende sammen om Durmaz, og tog afstand fra truslerne og racisme.