Der var langt fra alle, der kunne se fornuften, da Tour de France-ledelsen på mandagens 3. etape neutraliserede løbet i forbindelse med et alvorligt styrt, der involverede en lang række ryttere.
Men løbsdirektør Christian Prudhomme står fast på, at det var en korrekt beslutning, som blev taget af sikkerhedsmæssige årsager på et tidspunkt, hvor der ikke var fuld klarhed over konsekvensen af styrtet.
- Der var et voldsomt styrt, som mere end 20 ryttere var indblandet i, og på det tidspunkt vidste ingen, hvor alvorligt de var kommet til skade.
- Der var ryttere med brækkede kraveben og hovedskader, siger Christian Prudhomme ifølge cyclingnews.com.
Frygtede dødsfald
I en kortfattet meddelelse forklarede løbsledelsen efter etapen, at løbet blev sat på pause, fordi alle læger og ambulancer var optaget af at tilse de tilskadekomne ryttere.
Neutraliseringen af etapen betød, at de styrtede ryttere - deriblandt manden i den gule førertrøje, Fabian Cancellara - kunne køre op og få kontakt med hovedfeltet.
Det er meget sjældent, at et cykelløb bliver stoppet helt. Jan Bakelants (AG2R) sagde bagefter til Het Nieuwsblad, at han frygtede, at nogen var død, da feltet blev beordret til at stoppe.
Uenighed i feltet
Beslutningen har da også splittet Tour-feltet. Etixx-Quick-Step-chefen Patrick Lefevere er en af dem, der er stærkt kritisk.
- Ved hvert eneste styrt i resten af Touren skal feltet nu vente. For at være helt tydelig: Jeg hader styrt, men dette skaber en farlig præcedens, skriver Lefevere på Twitter.
Cancellaras sportsdirektør Kim Andersen kunne til gengæld godt se fornuften i neutraliseringen.
- Det er ikke hver dag, man oplever det. Men jeg synes, det var en god beslutning, fordi der lå så mange. Ikke bare fordi Fabian var én af dem, siger Kim Andersen.
Samme holdning finder man hos hans kollega hos Orica-Greenedge, Matthew White.
- Jeg er 100 procent okay med den beslutning.
I alt seks ryttere blev tvunget til at forlade Tour de France efter mandagens massestyrt med Fabian Cancellara som den mest prominente.
/ritzau/