I skal nu i gang med at se og arbejde med "Ramasjang Redder Fuglene". Herunder er en vejledning til brug af materialet samt en beskrivelse af, hvordan den styrkede pædagogiske læreplan er inddraget.
I finder en pædagogvejledning til "Ramasjang Redder Fuglene" HER.
Læs, hvordan den styrkede læreplan er inddraget i "Ramasjang Redder Fuglene" HER.
Til dette tema kan I også finde en "Fugleguide til pædagoger", hvor I kan læse og lære mere om fugles sang, fjer, fødder og næb.
I kan bruge denne guide, når I er ude på tur til at snakke om de fugle i finder. I fugleguiden er der også et fugleleksikon med de ti fugle fra fugletræet.
Find "Fugleguide til pædagoger" HER.
Til forældrene:
I finder et forældrebrev, så I med fordel kan informere forældrene om, at I arbejde med fugle i børnehaven. Heri bliver forældrene opfordret til også at lave fugleaktiviteter derhjemme og de får information om, hvor de kan finde guides til fuglegerninger.
Find forældrebrevet HER.
Desuden kan I vælge at printe fuglebeskrivelserne fra 'Fugleguiden' ud til forældregruppen. På den måde får forældrene bedre forudsætninger for at snakke om fuglene derhjemme. Find dem HER.
KOLOFON:
Opgaverne og temaet er udarbejdet med sparring fra souschef i naturbørnehaven ”Den Røde Skole”, Vibeke Meilgaard Andersen, samt med hjælp fra biolog og naturfagsunderviser ved VIA, Læreruddannelsen i Silkeborg, Mette Hesselholt Henne Hansen.
Tak til:
Dansk Ornitologisk Forening for sparring og udlån af videomateriale.
Ornitolog Jens Kirkeby og Patrik Åberg for fuglelyde.
Biolog Vicky Knudsen for faktatjek af fugletræet.
DR lancerer Vores Natur i partnerskab med Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer, og indsatsen er støttet af Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og AAGE V. JENSEN NATURFOND. Desuden støtter og bidrager en lang række foreninger og organisationer.